Spectacol execrabil finanțat din bani publici și girat de Guvern, în frunte cu Ministrul Culturii: Travestiți au oferit un moment muzical, la finalul căruia și-au dorit „să cadă Catedrala Mântuirii”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și vice-premierul Raluca Turcan, au participat la deschiderea noului sezon expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană(MNAC).

Muzeul și-a prezentat vernisajul de vară, în cadrul căruia au putut fi admirate imagini pe care nu demult ar fi fost considerate „obscenități”.

Momentul artistic a fost susținut de Paul Dunca și Alex Bălă, doi travestiți care au „interpretat” niște „melodii”. La finalul uneia dintre ele, solistul vocal, care se consideră femeie, a spus că-și dorește să interpreteze în fața Catedralei Mântuirii Neamului și „sperăm să cadă”.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat la fața locului că prezența sa și Ministrului Culturii reprezintă „un angajamentde a fi aproape de artiștii contemporani, să integrăm componenta artistică contemporană autohtonă în contextul internațional și să ne punem în valoare, ca țară, prin creația artistică”.

La rândul său, Bogdan Gheorghiu a spus că „Am asistat azi la o porție de creativitate și reinventare, așa cum îi stă bine unui muzeu de artă contemporană. Noul sezon expozițional promite multe perspective și artiști tineri, fapt care nu poate decât să mă bucure. Arta vizuala reprezintă un ritual și un martor al umanității. Ea, însă, trebuie și susținută, fie prin vizitarea muzeelor, a galeriilor sau a diferitelor colecții, fie prin achiziția de artă”.

El a mai spus că MNAC va începe în curând achiziția de artă contemporană cu ajutorul Guvernului.

Ministerul Culturii a virat două milioane de lei către MNAC pentru achiziția de artă contemporană, în sprijinul artiștilor români și pentru a facilita publicului accesul la operele lor.

Cum reacțiile publicului la această expoziție au fost vehemente, MNAC a emis o reacție conform căreia instituția „este un spațiu incluziv, care caută să reflecte în programul său diversitatea culturii vizuale contemporane românești, sub toate formele sale. Considerăm că respectul față de celălalt și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori. Din acest motiv, nu vom tolera comentariile ofensatoare și defăimătoare, precum cele care instigă la ură, intoleranță, sau care folosesc un limbaj obscen. În urma reacțiilor virulente la adresa evenimentului de ieri, toate comentariile care se încadrează în aceste categorii vor fi șterse”.

Jurnalista Floriana Jucan s-a întrebat dacă aceasta este cultura pe care dorește s-o promoveze Guvernul României.

„Valorile și cultura în care crede Guvernul Ludovic Orban!

Adică… România educată!

Știu câțiva artiști care lucrează în atelierele lor cu dedicație și doar din dragoste de artă pentru care un sprijin pentru a expune în Muzeul de Artă Contemporană ar fi fost Speranța și Încrederea de a continua pe drumul lor profesional.

Știu un regizor, premiat în străinătate, care se chinuie să monteze o piesă Trilogia Blaga și nu găsește suport la Ministerul Culturii.

Știu atât de mulți oameni dedicați artei și valorilor adevărate pe care Guvernul îi ignoră…

Aceasta este “arta” la care și-ar duce copiii miniștrii Guvernului Orban sau Rareș Bogdan sau Președintele Iohannis- dacă i-ar avea?!?”.

Reamintim că la instalarea în funcție, premierul Ludovic Orban a refuzat întâlnirea cu ONG-urile conservatoare, preferând să se consulte doar cu cele ale lobby-ului homosexual sau progresist în ceea ce privește nevoile societății civile.

De asemenea, în context este de precizat că președintele Iohannis a refuzat să fie prezent la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, sfințită cu ocazia centenarului Marii Uniri. – ActiveNews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

 1. Va aduc la.cunostinta ca in cladirea Bisericii noastre ortodoxe de pe strada batistei, vis a vis de Biserica Batistei functioneaza doua firme de propaganda LGBT: Legba LTE si Null Team / yatebts conduse de un homosexual american (legba) si de concubina lui transexuala bisexuala feminista ( null team). Nu este nici o gluma. Este plina firma de blasfemmi si ura fata de crestini.

 2. GLOATA ESTE INTOTDEAUNA REFLECTIA CONDUCATORILOR
  TOTI DEGENERATII FAC POLITICA INCEPAND CU IDIOATA DE TONBERG
  CARE REPREZINTA O TARA LA RANDUL EI DEGENERATA UNDE POPULATIA
  LOCALA ESTE ASUPRITA SI BATUTA PISATA SI VIOLATA DE NEGRII!
  O ADEVARATA PLANETA A MAIMUTELOR CA IN FILMUL DIN 1969
  BRAVO ROMANIA NU TE LASI PANA NU FACI DEGENERATI IN MASA!!

 3. Sf. Patrick scapa regatul de...

  Pe individul de la Legba care a terorizat zeci de angajati romani l-am reperat, il cheama David Burgess, este confirmata creatura. Este si escroc cu 100 de nereguli, un penal. Dar de ce nu il deranjeaza nimeni, au astia de la LGBT protectie si pile, cum au si contracte de telecomunicatii cu serviciile si armata- pe niste produse de doi lei cu componente chinezesti? Statul roman asta face cu banii, finanteaza LGBT-isti?
  Da-ti-i un mesaj de bine propagandistului si activistului din cladirea de birouri (care apartine Bisericii Ortodoxe, avand si preotul casa parohiala in ea) de pe strada Praporgescu:
  office@legba.ro
  david@ss7ware.com
  0736085040
  Si de ce au astia 10 firme in acelasi sediu cu aceeasi cativa oameni? escroci?
  SI de ce nu vb nimeni despre activisti LGBT in cladirea bisericii care fac propaganda anti-crestina?(hate speech impotriva crestinilor si al romanilor e binevenit se pare). Cand o sa ne trezim din somn o sa avem legi sa ne bage astia la puscarie ca in vest daca spunem ca homosexualii nu e normal sa se casatoreasca si fure si sa spurce copii. TREZITI-VA ca ce se intampla in zilele astea acum cativa ani era de neconceput.

 4. Bai treziti-va si luptati, in America si in vreo 6-7 tari mari din UE daca zici ceva de LGBT sau de colorati IN AFARA serviciului te da afara sau chiar te aresteaza, vedeti ce s-a intamplat cu cel care a zburat un banner white lives matter peste un stadion – concediat si cu politia la usa, prietena lui concediata si ea, cautati si hartuiti pe net. In America daca zici ceva de creaturile inferioare rasei albe pe undeva nu ai voie la scoala, la job, esti fortat sa ajungi un ratat la marginea societatii!

  Au facut targ de joburi LGBT deja in romania, deja mai multe firme isi coloreaza sigla in culorile gay, au trecut in regulament sa nu zici ceva de “rasa, origine, relgiei, orientare sexuala” – traim in dictatura. Burgess ala de la LEgba in America se imbraca in femeie a venit la noi activist sa umble cu tricou BLM si sa faca parade, pe romani si pe crestini ii uraste de moarte, se poarta f urat cu ei si ii jigneste mereu. Are 30 de fosti angajati si 3 angajati actuali, ce om credeti ca este??? Ala daca ii zici ceva sa ne lasa cu coloratii , migrantii, musulmanii si sa nu il mai injure pe Trump si laude pe Obama sare in sus, vorbeste urat, te jigneste, dupa care iti face mustrare ca instigi la ura si violenta impotriva altor comunitati.

  Pe el nu il intereseaza performanta sau banii, este finantat pentru altceva, a tratat oameni de la automatica -el si comcubina lui trans – ca pe sclavi si le-au vorbit in ultimul hal. Are contracte cu statul deci merge bine treaba.

  Daca stam ca oile si muncim si ii lasam pe stapani sa faca ce legi vor si ce reguli vor in multinationale o sa ne trezim in dictatura gunoaielor si cum ai comentat cum esti aruncat la marginea societatii si iti pierzi si casa si tot. Nu vad nici o miscare de rezistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *