Specialiștii de la OMS, in alerta! Varianta COVID din India, descoperita in zeci de tari

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis recent că varianta COVID care a cauzat izbucnirea cazurilor din India a fost descoperită în zeci de țări din toată lumea. Este vorba despre B.1.617, descoperită inițial în octombrie.

Specialiștii de la OMS au fost dați peste cap! Varianta COVID din India, descoperită în 44 de țări
Astfel, varianta B.1.617 a fost găsită în cel puțin 4.500 de mostre din 44 țări. Trebuie menționat că, pe lângă India, cele mai multe provin din Regatul Unit, care a înregistrat cel mai mare număr de infectări asociate cu variante respectivă.

„OMS a primit rapoarte de cazuri detectate din încă cinci țări”, au transmis specialiștii, conform aljazeera.com

Varianta indiană provoacă îngrijorări
Anterior, OMS a declarat că B.1.617 trebuie caracterizată precum o variantă îngrijorătoare. Astfel, aceasta a fost adăugată pe o listă ce conține trei alte variante de COVID, adică cele detectate în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Citiți și:  Delirul OMS | Simptome șocante la ultima variantă Covid

Amintim că variantele respective sunt considerate mai periculoase, comparativ cu prima variantă a virusului, deoarece pot fi mai transmisibile, mortale sau au capacitatea de trece de anumite vaccinuri.

În acest context, OMS a punctat că răspândirea B.1.617, împreună cu alte variante mai transmisibile, pare a fi unul dintre cauzele principale ale izbucnirii de cazuri și decese din India.

Amintim că India, o țară cu 1.35 miliarde de oameni, este a doua cea mai afectată din toată lumea. Per total, aceasta a înregistrat aproape 23 de milioane de cazuri și 4.000 de decese în fiecare zi.

B.1.617 a fost adăugat pe lista de variante îngrijorătoare
De asemenea, OMS a explicat miercuri faptul că B.1.617 a fost adăugat pe lista de variante îngrijorătoare deoarece pare a fi mai transmisibil, lucru care explică „creșterile rapide în prevalența din mai multe țări”.

Citiți și:  OMS schimbă foaia! Toți cei vaccinați trebuie să știe asta

Totodată, specialiștii au transmis că, potrivit „dovezilor preliminare”, varianta indiană este mai rezistentă în fața tratamentului cu anticorpul mononucleic Bamlanivimab. Studiile de început au arătat și faptul că B.1.617 prezintă „limitare redusă a neutralizării cu anticorpi”.

Din acest motiv, specialiștii au subliniat că impactele cauzate de reducerea eficacității vaccinurilor vor exista, dar vor fi „limitate”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!