Spaniolii ne trimit ţiganii în ţară, după exemplul Sarkozy

tigani-spania

Reprezentanţii Primăriei din Motril (Granada) şi cei din Madrid au trimis 35 ţigani înspre România, după exemplul francez. Alungarea ţiganilor de naţionalitate română din zonele pe care le ocupaseră ilegal a dat naştere în Spania la adevărate confruntări între socialişti şi populari.

Criza financiară şi măsurile de austeritate au slăbit foarte mult guvernul socialist din Spania, iar statisticile îi dau drept câştigători siguri pe populari la următoarele alegeri. Partidul Popular (PP) spaniol este cunoscut prin politicile sale agresive faţă de fenomenul de imigraţie. Dovadă sunt măsurile pe care deja le iau în zonele în care deţin conducerea. Recent, reprezentanţii Primăriei din Motril (Granada) au trimis 15 ţigani înspre România, după exemplul francez.

Alungarea ţiganilor de naţionalitate română din zonele pe care le ocupaseră ilegal a dat naştere în Spania la adevărate confruntări între socialişti şi populari. Primarul localităţii Motril (Granada), din sudul ţării, a distrus locuinţele improvizate ale ţiganilor români din zonă şi i-a trimis în România cu un autocar. „Nu sunt animale pentru a-i urca într-un camion sau un autocar şi a-i trimite în ţara de origine, sunt persoane, iar alungarea acestora a fost abordată din punct de vedere infracţional, ca şi cum ar fi delicvenţi, în timp ce este o problemă socială care are soluţii sociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al socialiştilor (PSOE), Joaquín Sánchez. „Alungarea a fost realizată corect pentru că au fost ajutaţi să-şi îndeplinească dorinţa de a pleca”, susţine preşedintele popularilor din Andalucia.

Ţiganii români, obiectul luptei electorale din Franţa şi Spania

Socialiştii, atât cei la putere, cât şi cei din opoziţie (Stânga Unită – IU), dar şi numeroase organizaţii non-guvernamentale au comparat măsurile aplicate în Motril cu cele din Franţa, deoarece familiile de ţigani au fost ameninţate cu pierderea custodiei copiilor dacă nu pleacă. Aceştia susţin că ţiganii nu erau conflictivi şi nu au cauzat nicio problemă, dar că interesul popularilor este unul electoral, aşa cum s-a întâmplat şi în Franţa.

Povestea se repetă şi în Madrid: „Aici suntem chiar mai sadici decât Sarkozy”

După ce le-au distrus locuinţele improvizate din apropierea Madridului, autorităţile madrilene au cumpărat bilete de autocar ţiganilor români pentru a pleca în ţara de origine. Madridul este administrat tot de populari. Reprezentanţii ONG-urilor susţin că Primăria le-a dat celor 20 de ţigani la alegere între o noapte de cazare sau un bilet spre România. „Se vorbeşte despre întoarcerea voluntară în ţara de origine, dar, normal, dacă tocmai ţi-au dărâmat locuinţa, aşa cum era ea şi nu îţi oferă opţiuni, nu te ajuta pentru educarea copiilor tăi, nu ai absolut nimic, aşa că normal că alegi biletul de întoarcere”, a declarat unul dintre reprezentanţii parohiei Santo Domingo de la Canada. „Aici suntem chiar mai sadici decât Sarkozy. Cel puţin preşedintele francez a oferit o sumă de bani ţiganilor în schimbul părăsirii Franţei. Aici autorităţile îi lasă să putrezeascp pe străzi sau aşteaptă să se sature şi să plece singuri”, a adăugat reprezentantul ONG.

Sursa material: DC News

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

6 comentarii

 1. Avem nevoie de masuri asemănătoare împotriva țiganilor. De ce sa primească tot felu de ajutoare sociale având în vedere ca nu plătesc taxe și nu contribuie cu nimic la societatea romanească.
  Ba mai mult sunt ca un cancer care o distruge, ca niște viermi care ne devorează ca pe niște cadavre. Am văzut cu ochii mei o clădiere de cântărit vagoane, proprietate a CFR demolata de țigani.

 2. Foarte bine au facut. adica de ce ar accepta spaniolii tiganii romani. Daca ar trai civilizat as spune. dar cind se apuca si isi costruiesc tot felul de baraci in mijlocul oraselor si traiesc intr-o mizerie de nedescris, de ce i-ar accepta. inca sint prea draguti ca le dau si bilete de autocar. de ce spaniolii sau alte state europene trebuie sa intretina tiganii romani. de ce guvernul roman nu ia masuri sa-i disciplineze.

 3. Nu se poate ca occidentul să ia doar medicii,inginerii şi forţa de muncă tânără a ţării, iar noi cu ce rămânem? cu asistaţii sociali şi infractorii?

 4. Problema e ca noi nu ii putem trimite niciunde…daca se intorc aici nu mai putem scapa de ei..

 5. Bardos Ferenc

  Nu am stiut ca concetatenii nostrii rromi sant de nationalitate romana, ha ha ha.

 6. Avem nevoie urgenta de un guvern naționalişţii care este și gata sa se înfrunte inclusiv cu neocomuniști europeni!
  Doar ei ne pot scăpă de țigani. Țigăni care rămîn vor primi tot cel le trebuie traiului doar muncind. Rușine sa le fie neocomuniștilor din PSD care au inclusiv țigani în partid sa le dea ajutoare sociale pentru orice.
  Trebuie sa fie luate masuri care vor controla țigani care se vor naște dar și modul în care trăiesc. De asemenea sa obligam țiganii sa plece în India regiunea Pun-jab de unde au emigrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *