Spalatoriile de covoare profesionale

De cele mai multe ori, curatenia covoarelor reprezinta o problema delicata pentru noi. Cu toate ca nu este un proces care trebuie repetat de multe ori pe an, intotdeauna este privit cu reticienta si cu groaza de majoritatea. In perioada verii, lucrurile sunt mai simple, deoarece covoarele dupa ce au fost aspirate cu atentie, pot fi scoase afara, in fata blocului sau in curtea casei, iar apoi vin curatate cu o perie si diferite solutii specifice, care pot fi cumparate din comert si care dau rezultate bune. Este recomandat ca un covor sa fie de cel putin 3 ori pe an curatat cu aceasta tehnica. Astfel praful din profunzime este eliminat, firele de par dispar si ele- in cazul in care diferite animale au intrat in contact cu covorul, bacteriile, dar si diferitele pete.
Exista si unele dezavantaje, atunci cand noi singuri ne apucam sa spalam/ curatam covoarele: costul materialelor, solutiilor, precum si a accesoriilor poate fi mai ridicat in comparatie cu pretul dat unei spalatorii de covoare profesionale, timpul pierdut este unul insemnat, mai ales daca avem covoare de dimensiuni mari, spalarea este de cele mai multe ori anevoioasa si cu rezultate medii, existand riscul de a amesteca culorile, sau de a nu scoate petele cele  profunde, fibra se deterioreaza daca acest procedeu de curatare este repetat de multe ori, daca nu se folosesc solutii profesionale, culorile se pot sterge. Niciodata nu se folosesc detergenti lichizi, detergenti auto sau biocarpet! Un alt neajuns, il reprezinta spatiul neadecvat de uscare, deoarece poate capata un miros neplacut, daca nu se usca intr-un intervat scurt de timp. Nu este recomandat lasarea lui in soare, sau in aer liber deoarece se poate umple de praf.
Pentru rezultate cat mai vizibile, intr-un timp cat mai scurt, cel mai indicat ar fi sa apelam la serviciile specializate ale unei spalatorii de covoare.In functie de orasul in care ne aflam, exista numeroase astfel de firme, singurele diferente ar fi costul pe metru partrat. Spre exemplu, la o spalatorie covoare Cluj, tariful practicat este de 8 lei/mp, in comparatie cu Bucuresti-ul, unde poate ajunge chiar si la 10 lei. Dar acesti bani sunt pe deplin meritati, deoarece beneficiati de servicii profesionale, ale unei echipe cu experienta, vor fi ingrijite si tratate cu atentie. In functie de firma, acestia pot oferi si transport gratuit, echipa deplasandu-se la dumneavoastra, ei preiau covorul, il impacheteaza, dupa care il aduc inapoi spalat si parfumat. De cele mai multe ori sunt folosite echipamente care spala covoarele in profunzime, eliminand toate bacteriile, chiar si cele mai dificile pete, sau murdaria intensa.
Poate ca cel mai important proces, in curatarea unui covor, il reprezinta uscarea. Acesta este cu siguranta, cel mai mare avantaj atunci cand apelam la o spalatorie de covoare. Indiferent ca alegem o spalatorie covoare Cluj, Bucuresti sau in orice alt oras din tara, intotdeauna ea va avea o centrifuga si echipamente speciale destinate stoarcerii covoarelor, precum si un spatiu propriu, amenajat pentru uscarea rapida a covorului, ferit astfel de expunerea la soare.
Un alt procedeu intalnit doar in cazul spalatoriilor profesionale, il reprezinta aspirarea si perierea manuala a covoarelor, dupa ce au fost spalate. Aceasta este ultima etapa a intregului proces, apoi sunt parfumate si ambalate pentru a fi inapoiate posesorului. De regula, toata aceasta treaba dureaza maxim 48 de ore, de cele mai multe ori in 24 de ore, covorul dumneavoastra este livrat spalat si curat.
In concluzie, evitati pe cat posibil sa spalati propriile covoare acasa, este o munca anevoioasa care va rapeste mult timp, iar intr-un final o sa vedeti ca apelarea la serviciile profesionale ale unei spalatorii de covoare este cea mai buna alegere, iar rezultatele sunt garantate.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile