SPAIMA CEA MARE a evreului George Soros

Pe cine suspectează nababul de „TRĂDARE”?

Atacurile fără precedent ale lui George Soros la adresa Partidului Popular European au o explicație foarte simplă, teama ca nu cumva establishmentul globalist să cedeze în fața furiei populare. Ce-i drept, controversatul miliardar are motive reale de îngrijorare.

Un studiu extrem de laborios redactat de Consiliul European pentru Relații Externe, un think-tank fondat în 2007 cu finanțarea inițială a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, afirmă că partidele populiste, eurosceptice și anti-sistem ar putea câștiga treime din mandate la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a anului curent.

Desigur, având în vedere orientarea și finanțarea acestui think, nici nu poate fi vorba de vreo echidistanță. Studiul este strident progresist și pro-imigrație. De altfel, titlul raportului este cât se poate de edificator în acest sens- „Cum planifică anti-europenii să distrugă Europa și ce se poate face pentru a-i opri”. Dincolo de caracterul grețos-propagandistic al acestui raport, câteva lucruri sunt însă interesante, dacă vrem să avem o idee clară despre ce își doresc progresiștii lui Soros și de ce se tem cel mai tare. În această ordine de idei, sunt patru puncte de maxim interes pe care progresiștii le văd puse în pericol de o nouă configurație a Parlamentului. Astfel, populiștii ar putea bloca încercarea de a smulge statelor europene atributele suveranității în favoarea unui centralism birocratic european, ar putea aboli sancțiunile împotriva Rusiei, ar putea modifica agenda comerciala externa a UE și, evident, ar putea forța măsuri împotriva imigrației.

De ce țin morțiș progresiștii lui Soros ca Bruxelles-ul să aibă mai multă putere. Evident, pentru că birocrații din capitala Uniunii Europene sunt mai ușor de controlat de elite, iar posibilitatea alegătorilor europeni de a-i trage la răspundere pentru deciziile luate este practic nulă. Cât privește Rusia, dincolo de toate provocările reale ale Kremlinului, adevărata miză este „tupeul lui Putin” de a contesta hegemonia elitelor financiare asupra lumii și sprijinul dat de noul țar rus mișcărilor antisistem din Europa. Nici anexarea Crimeei, nici războiul din estul Ucrainei nu sunt adevăratele motive ale campaniei progresiste împotriva Rusiei. Cel mai important punct de pe agenda progresistă sunt însă acordurile comerciale externe ale UE. După ce au pierdut sume fabuloase de bani din cauza acțiunilor hotărâte ale președintelui Trump de a bloca jefuirea economiei americane, elitele financiare sunt gata de orice ca să-și păstreze privilegiile în comerțul european. Cât privește dorința globaliștilor de a asigura un flux puternic de imigranți în Uniunea Europeană, aici lucrurile sunt foarte simple. Elitele au nevoie de o presiune pe piața muncii astfel încât să poată micșora salariile, dar și de o piață de desfacere pentru produsele lor (că muncesc sau nu, necesitățile de bază ale imigranților trebuie satisfăcute, eventual pe seama contribuabililor europeni). Dar, evident, migrația masivă mai prezintă un avantaj- cu ajutorul ei, marii sforari ai lumii speră să distrugă solidaritatea popoarelor europene, astfel încât nimeni să nu le mai poată contesta vreodată hegemonia, nici măcar pe cale democratică.

Dar probabil cea mai mare temere a progresiștilor este că populiștii vor reuși să blocheze mecanismele coercitive ale Uniunii. Raportul recunoaște că Parlamentul European este instituția care are mai puțină putere în Uniune (paradoxal pentru că europarlamentarii sunt singurii aleși prin votul cetățenilor n.r.), dar afirmă că populiștii ar putea bloca orice tentativă de a folosi articolul 7 pentru apărarea „statului de drept”. O altă mare temere, despre care raportul nu vorbește, dar pe care George Soros pare să o aibă în vedere, este că, sub presiunea propriilor alegători (sau pentru a obține președinția Comisiei Europene), membrii Partidului Popular European (sau o parte din ei) ar putea trece în tabăra populistă. Aici e marea primejdie a viitoarelor alegeri pentru planurile globaliștilor!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *