Sorin Cîmpeanu a făcut ANUNTUL privind redeschiderea școlilor

Noul ministru al Educației și Cercetării a venit cu vești importante pentru elevi, părinți și profesori cu privire la redeschiderea școlilor după vacanța de iarnă. Acesta a precizat clar când se vor întoarce elevii pe băncile școlii.

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre momentul în care elevii se vor putea întoarce pe băncile școlii. Acesta a precizat că revenirea la școală se va face și pe baza deciziilor pe care le vor lua alte state.

Mai mult decât atât, ministrul a precizat că reînceperea cursurilor pe data de 11 ianuarie este un termen mul prea scurt pentru ca școlile să fie redeschise fizic.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, notează știrileprotv.ro.

Cele trei scenarii rămân în vigoare
În cazul în care elevii se vor întoarce pe băncile școlii, vor rămâne în vigoare cele trei scenarii deja cunoscute: scenariul verde, scenariul galben și scenariul roșu. Trebuie menționat că ministrul Educației a precizat deja că dorește să redeschidă școlile etapizat, începând cu grădinița și învățământul primar.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea.

“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citiți și:  ALERTA Rafila: Școlile ar putea fi închise în funcție de gradul de ocupare a spitalelor

”Este o urgență zero”
“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu.

Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educaţiei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.