SONDAJ: Sunteți de acord cu legalizarea cannabis-ului în România?

Sunteți de acord cu legalizarea cannabisului în România?

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă într-adevăr Ministerul Sănătății ia în calcul posibilitatea legalizării cannabis-ului în scop medical.

Conform spuselor domniei sale, se pare că beneficiile consumului în cazul pacienților diagnosticați cu cancer, prin urmare cu suferințe majore, au trezit interesul unei comisii de analiză, urmând a fi luată o decizie în acest sens.

Cananbisul folosit în scop medical are într-adevăr numeroase efecte benefice bine documentate. Printre acestea se numără: ameliorarea senzației de greață și vomă, stimularea apetitului de mâncare în cazul pacienților supuși chimioterapiei și a celor cu HIV, presiune intraoculară scăzută (a fost demonstrat că este eficient în tratarea glaucomului). O altă utilizare este în cazul suferinzilor de scleroză multiplă, cannabidiolul ameliorând simptomele și permițând bolnavilor să ducă o viață relativ normală.

Preparatele din cânepă au, de asemenea, influență relaxantă asupra organelor interne și a mușchilor în general, precum și acțiune analgezică. Datorită acestor proprietăți, preparatele din cânepă sunt folosite în afecțiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afecțiuni ale căilor respiratorii (astm, emfizem, bronșită cronică), în nevralgii și în boli psihice. Cercetările au dovedit că preparatele pe bază de cânepă au și efecte anticonvulsive și chiar bactericide –prin urmare pot acționa ca un antibiotic.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *