SONDAJ OFICIAL: 11 milioane de adulți în Marea Britanie cred că evreii se află în spatele răspândirii COVID-19 pentru câștig financiar

Odată cu criza Coronavirus care a alimentat o creștere a antisemitismului îndreptată adesea către Israel, grupul Combat Anti-Semitism Movement (CAM) a lansat o campanie globală de relații publice care convinge lumea despre presupusele realizări benigne și constructive ale Israelului în bătălia internațională împotriva COVID-19:

Tradus de pe Jerusalem Post: Rapoarte recente arata modul în care pandemia de Coronavirus a cunoscut o creștere îngrijorătoare a teoriilor conspirației antisemite, care vizează evreii și statul Israel. Numeroase exemple au fost înregistrate în Statele Unite, în timp ce un studiu de la Universitatea Oxford a constatat că aproape 20% dintre adulții din Marea Britanie cred că evreii se află în spatele răspândirii virusului pentru câștiguri financiare.

Într-o provocare directă la aceste acuzații antisemite, dintre care multe iau forma modernă a anti-sionismului, campania # IsraelFights4Humanity prezintă eforturile Israelului de a combate Coronavirusul. Campania este concepută pentru a permite participarea persoanelor și a organizațiilor din întreaga lume, inclusiv a celor 250 de organizații evreiești și non-evreiești care s-au alăturat Mișcării de luptă antisemitism prin semnarea angajamentului său.

Participanții sunt încurajați să folosească o serie de instrumente vizuale ușor de partajat create de CAM. Acestea includ un videoclip special produs care evidențiază companiile tehnologice israeliene care dezvoltă noi instrumente pentru diagnosticarea bolii, companiile farmaceutice israeliene care donează medicamente, cercetătorii israelieni își împărtășesc cunoștințele cu colegii din întreaga lume, armata israeliană se mobilizează pentru a ajuta pe cei mai expuși riscului de a contracta Covid. 19 și compania aeriană națională a Israelului care livrează milioane de măști către un oraș american. Videoclipul complet poate fi vizualizat la acest link.

Între timp, postările de pe Facebook și Twitter care promovează hashtagul # IsraelFights4Humanity sunt centrate pe un album special format din 19 imagini, care povestește despre ingeniozitatea și inovația israeliană în abordarea COVID-19. Albumul include informații despre eforturile israeliene de a breveta un nou design promițător de vaccin, de a începe un studiu aprobat de FDA din SUA pentru un nou tratament, de a avansa eficiența măștilor chirurgicale, de a permite monitorizarea fără contact a pacienților cu coronavirus, de a partaja informații de proprietate pentru a produce mai multe ventilatoare și multe altele. Albumul complet poate fi vizualizat la acest link.

Sacha Roytman-Dratwa, directorul mișcării de luptă antisemitism a comentat: „Prea des, evreii au fost un țap ispășitor convenabil în perioade de criză. Din păcate, vârsta Coronavirusului nu este diferită. Așa cum s-a răspândit pandemia, la fel s-a răspândit și boala antisemitismului, adesea în forma sa contemporană de antisionionism. Cel mai bun mod de a combate acest lucru este prin educație. De aceea este atât de important ca cât mai mulți oameni să înțeleagă că Israelul este unul dintre cele mai mari atuuri ale umanității în depășirea COVID-19.

„Încurajăm cât mai mulți oameni să împărtășească acest mesaj important în toată lumea. Campania # IsraelFights4Humanity oferă tuturor instrumentelor pentru a face o diferență reală, pentru a schimba percepțiile și, în cele din urmă, pentru a învinge flagelul antisemitismului din întreaga lume. ”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *