Sondaj IRES. CUTREMUR TOTAL. Ce se intampla cu partidele politice

După doar 6 luni de guvernare, partidele care conduc țara se repoziționează în opinia alegătorilor. Invitata jurnalistului Robert Turcescu în emisiunea “Contrapunct” a fost specialista în comunicare Adriana Săftoiu, fostă deputată PNL.

Ultimul sondaj de opinie realizat de IRES, în luna mai, confirmă ascensiunea PSD, care practic a crescut în preferințele românilor „fără să facă nimic”, cum a remarcat gazda emisiunii. PSD este cotat la 36%, o creștere de 7 procente față de sondajul anterior.

Și PNL este în creștere, însă mai ponderat. În schimb, USR se află într-o prăbușire accelerată. Explicația ar fi, în opinia lui Turcescu, genul de atitudine și de discurs al unor politicieni ca Dan Barna, Clotilde Armand sau Iulian Bulai. „E un coșmar să guvernezi cu această structură politică numită USR. E imposibil să dialoghezi” cu personaje de acest tip, a comentat moderatorul. Opinie confirmată de invitata sa, care a menționat și „obsesia pentru aplauze și like-uri” a multor lideri USR.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Față de decembrie 2020, AUR a crescut de la 9 la 14%, însă și acest partid are o problemă cu discursul, a remarcat Adriana Săftoiu. AUR a acumulat un val de emoție pe care alte partide l-au ignorat, preferând un discurs rece, pro-european, a remarcat Turcescu.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!