SONDAJ: Esti de acord cu autonomia Ținutului Secuiesc?

Ungurii doresc autonomia Tinutului Secuiesc!

romani-uitati-tinutul-secuiesc

În ultimii ani au avut loc tot mai multe manifestații, atât la Târgu Mureș cât și la Budapesta pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

Voi ce părere aveți? RASPUNDETI LA SONDAJ! Sunteți de acord ca Ținutul Secuiesc să-și dobândească autonomia?

VEZI SI: Uitati de cata „autonomie” s-au bucurat romanii sub stapanirea ungureasca!

VOTATI MAI JOS:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  ALERTĂ NAȚIONALĂ. Ungaria, cu ajutorul UDMR, cumpără Transilvania bucată cu bucată

20 comentarii

 1. Statul românARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi INDIVIZIBIL.
  (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

  (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

  (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

  (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

  SuveranitateaARTICOLUL 2
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  TeritoriulARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.
  (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.
  Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeniARTICOLUL 4
  (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi.
  (2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

 2. Da „unguriță” nu vor ei, dacă tot zgândăre ei așa constant căcatul?

 3. ce autonomie tot vorbiti ma ? asa ceva nu se pune la vot ma ! pune germania autonomie turca la vot !???? sunteti nebuni ? sa mearga dracu in tara lor , acol au autonomie , daca vor la noi in tara poate sa aibe si acolo , dar in marea neagra ! nu transilvania !

 4. ciocan claudiu

  Da sunt de acord.Dar cu granite pazite de graniceri romani.

 5. Jitariu Claudiu

  Ce autonomie ma sunteti nebuni sunt in romania sunt minoritate si sa ne respecte legile atat timp cat sunt la noi nu le convine sa se duca in ungaria si sa ramna acolo.

 6. Nu e mai simplu? Le facem putin pe plac: vreti autonomie? ok! ii izolam acolo , vrei sa iesi din "tinut" sa treci prin ROMANIA? Taxa 10.000 Ron intrtare/iesire! Vrei sa intri in spatiul aerian? montat niste turete sa doboare totul! Vreti comert? ohooo…pai taxe tata..nu jucarie! Simplu! SI UITE ASA II STARPIM DIN TARA…

 7. ungur-banatean

  Eu ma consider ROMAN , cu toate ca , am origini unguresti .! Defapt in Banat NU exista diferentierea pe etni si sa stiti ca , atit pe romani cit si pe unguri , la noi, in banat cuvintul ,,bozgor'' deranjeaza .!

  • Iancu Alexandru

   Te sustin, ai dreptate, sunt din Timisoara.

  • Corect.Fiindca tu esti ungur de nationalitate Romana pe cand bozgorii sunt unguri nascuti pe teritoriul romaniei dar care nu merita sa fie de nationalitate Romana.Pentru mine cei ca tine sunt ROMANI.Ceilalti sunt BOZGORI.
   Sper sa nu te deranjeze cuvantul de bozgor.

 8. Normal ca nu, nu inteleg de ce se pune problema. Cread xa realizati ca odata cu putere in inima tarii are sa le fie msi usor sa se extinda sa ia Transilvania . Doar nu sunteti orbi noameni buni, nu s-a vandut destul ?

 9. Vor autonomie, au in Ungaria destula, au pamanturi si case aici, foarte bine dar sunt pe TERITORIUL ROMAN si TREBUIE sa se supuna legilor ROMANIEI, nu le convine atunci drum bun in Ungaria nu-i tine nimeni legati

 10. In urma declaratiilor facute de liderul bozgorilor azi , 13.10.2015, sunte de acord cu scoaterea in afara legii a partidului UDMR.
  A incalcat grav COSTITUTIA ROMANIEI , deci nu trebuie sa mai fie partid politic in aceasta tara.
  Propun sa faceti si un sondaj cu aceasta tema.

 11. Da ma daca vor autonomie le dam.Un gard din beton de 10 m inaltime cu turnuri de paza din 50 in 50 de m dotate cu mitraliere,camere de vedere nocturne,pe partea noastra patrule inarmate si cu ciini de paza si sa ai lasam acolo inauntru,Nu au voie sa intre sau sa iasa,sa primeasca vizite ,sa se autoguverneze si sa se autogospodareasca,Nu au voie sa faca activitati de import-export.Asta e autonomia pe care le-o pot oferi.

 12. eu nu inteleg cum reusesc ca de 25 de ani sa fie la guvernare??????

 13. Dar nu se muta ei mai bine in HUNgaria sau chiar in Asia, de unde au venit si isi fac ei autonomie acolo intre cai si oi. Si poate ne dau inapoi ci localitatiile care de drept apartin Romaniei, ele fiind mostenite de la DACI

 14. PARTIDUL DE CACAO SI EXTREMISTII SI ONG-URILE FAC VALURI DOAR CAND NU SUNT LA PUTERE CAND SUNT OBTIN DREPTURI CARE NU LE AU NIMENI IN LUME!!! MULTI PROSTI DEZINFORMARE!!! TREBUIE SA NE RESPECTAM TOTI IN TARA ASTA ASA CUM AM FACUTO MEREU SI SA NU DAM APA LA MOARA PRSOTIEI!!!
  ! DACA SUNTEM IN UNIUNE EUROPEANA NU TREBUIE DE CAT SA NE RESPECTAM RECIPROC!!!!

 15. Cred ca foarte multi habar n-au ce inseamna autonomie! Si nici macar nu se oboseste sa citeasca, sa se informeze! Copiez aici, din wikipedia, doar macar sa aveti ceva banuiala despre ce este de fapt vorba… Aici pe nationalisti.ro doar vorbesc prostii, pentru a atata oamenii care traiesc impreuna. Nu am inteles niciodata de ce este bun sa spuna, sa scrie, sa afirme minciuni, calomnii, dar daca domnii cred ca asta este de cuviinta, apoi sa faca… 🙂 Si acuma textul, pentru autonomie: Autonomie (din greacă αυτονομία, prin latină autonomia, prin franceză autonomie) reprezintă, din punct de vedere politic, dreptul unui stat, unei regiuni, unei minorități sau unei naționalități de a se administra singură, în cadrul unui stat condus de o putere centrală, fără intervenția statului din care face parte.[1]

  Autonomia este o valoare în societățile democratice. Cuvântul „autonomie” înseamnă, la propriu, „dreptul de a guverna prin legi proprii” (cum spune dicționarul Petit Robert), „auto-guvernare” (Oxford Advanced Learners Dictionary), „guvernare cu legi proprii” (Devoto Oli, Dizionario della lingua italiana). Etimologia cuvântului „autonomie” este compusul termenilor din limba greacă „auto” și „nomos” – ceea ce înseamnă „să îți dai reglementări proprii”.[2]

  Poate intelege cineva despre ce este de fapt vorba…

 16. pot sa mearga in ungaria si sa stea in autonomia lor acol . la dracu cu toti ungurii care vor autonomie

 17. Zoli dute si dati foc fututi autonomia mati, legile le faci la mata in ungaria nu pe pamant romanesc. Mi se rupe mie de democratia ta. Daca esti asa democratic ai respecta constitutia tarii. Democratia nu inseamna "fac ce imi convine" sau "cer ce mi se cuvine" pentru ca voua nu vi se cuvine nimic defapt aveti deja mai mult decat au romanii de drept si cu toate astea intr-un final le veti pierde pe toate pentru ca " ati intins coarda prea mult".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.