SONDAJ: Consideraţi că este România pregătită în cazul producerii unui mare cutremur?

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs la 28 octombrie 2018, ora locală 3.38, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc în judeţul Buzău, la o adâncime de 150 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Replică a cutremurului de 5.8 a avut loc la câteva ore. Conform INFP, seismul a avut magnitudine 3.2.

Un al treilea cutremur s-a produs duminică în zona seismică Vrancea, având o magnitudine de 3,6, conform datelor revizuite furnizate de INFP. Magnitudinea anunţată iniţial era de 3,2. Cutremurul s-a produs la ora 17:46, la o adâncime de 140 de kilometri.

Din fericire, nu au fost pierderi de vieţi omeneşti, ci doar pagube materiale.

Citiți și:  Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut

În Capitală, bucăţi dintru-un balcon au căzut după cutremurul de 5,8. Incidentul a avut loc în zona Tei, iar pe trotuar s-a strâns un morman de cărămizi. Zona a fost izolată. De asemenea, mai multe cărămizi au căzut, duminică, de pe acoperişul unei case în Sectorul 2 al Capitalei după cutremur. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Două maşini parcate în zonă au fost avariate.

Mircea Radulian a declarat, la România TV, că acest cutremur s-a declanșat din cauza unei activități seismice mai slabe în ultima vreme în Vrancea, însă poate veni și un cutremur mare în viitor.

„Cutremurul de astazi a apărut ca o urmare de activităţii ceva mai scăzute în Vrancea în acest an. Până în prezent nu au fost decât patru cutremure cu magnitudine peste 4, ceea ce înseamnă un deficit de activitate şi asta implică oarecare încărcare a zonei mai adânci unde nu prea au fost cutremure în ultimul timp. Cu siguranţă cutremurul de azi poate fi considerat o reacţia la această activitate mai scăzută şi a detensionat zona încărcată. (…) Este periculos întrucât toată zona Vrancea, începând de la 70km adâncime până la 160 de km poate fi activă, poate genera cutremure mari. Se poate încărca destul de mult, putând produce cutremure destul de mari, de peste 7. (…) se detensionează zona, dar cumva local, nu pe o arie foarte mare şi la un interval de timp, nu foarte mare, pe viitor nu înseamnă că nu putem avea cutremure, şi cutremure mai mari”, a declarat Mircea Radulian.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Cutremur IMPORTANT in Romania in urma cu putin timp

Şi de aici vine şi întrebarea la care vă invităm să răspundeţi: Consideraţi că este România pregătită în cazul producerii unui mare cutremur?

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile