“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSOCIETATESTIRI

Șomerii pot primi până la 40.000 de euro dacă dovedesc că se pricep la afaceri

someri

Șomerii sau persoanele inactive care dau dovadă de spirit întreprinzător ar putea primi fonduri UE nerambursabile de până la 40.000 de euro pentru a porni o afacere, după ce în prealabil au urmat cursuri de antreprenoriat, potrivit unui program de start-up inclus în Programul Operational Capital Uman.

Alocarea banilor se va face în funcție de ideile de afaceri avute de șomerii sau persoanele inactive care urmează cursuri de antreprenoriat finațate prin strategia statului. Bugetul alocat pentru acest program este de 105 milioane de euro și are două destinații. Într-o primă fază vor fi selectate entitățile care să asigure atât cursurile de antreprenoriat, cât și alegerea cursanților care vor primi fondurile europene.

Administratorii pot fi organizaţii sindicale şi patronate, autorităţi ale administraţiei publice locale, asociaţii profesionale, ONG-uri sau universități. Acestea pot organiza cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, fiecare administrator beneficiind de un buget maxim de cinci milioane de euro. Administratorii de curs beneficiază de 40% din fondurile alocate, în timp ce 60% din bani vor merge pentru finanțarea proiectelor înaintate de cursanți.

În cadrul cursurilor, fiecare aplicant va trebui să vină cu o idee de afaceri și un plan. În funcție de coerența ideii, administratorul de curs poate decide, ca premiere, finanțarea proiectului. Cursanții vor primi, inițial, maximum 30.000 de euro, pentru a porni afacerea, urmând să primească restul de maximum 10.000 de euro dacă după 12 luni de la începerea afacerii s-au obținut venituri de minimum 30% din valoarea finanțării inițiale.

Ce condiții trebuie să îndeplinească șomerii întreprinzători pentru a primii banii

Persoanele care pot fi acceptate în program trebuie să aibă reședința în mediul urban. Acestea pot face parte din cele șapte regiuni de dezvoltare ale României, cu excepția regiunii București-Ilfov. Doar 20% din proiectele care vor fi finanțate pot avea legătură cu comerțul, fiind preferate domeniile ce țin de producție sau servicii. Câștigătorilor finanțării li se va facilita, înainte de începerea afacerii, un stagiu de 40 de ore de practică într-o companie cu activitate similară cu cea în care urmează să se lanseze. Fiecare afacere care va primi finanțare are obligația de a asigura minimum două locuri de muncă care să rămână active timp de cel puțin șase luni. Pentru ca a doua tranșă de bani să fie primită de beneficiar, acesta trebuie să mențină afacerea cel puțin 18 luni.

”Acest mecanism de finanțare, în tranșe, reprezintă un pas către o finanțare mai inteligentă, adaptată realității economice. Sprijinul nu mai este doar un indicator numeric cantitativ, el devine un instrument de impulsionare a antreprenorilor care înregistrează rezultate în faza incipientă a afacerilor lor”, a declarat Dan Barna, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Programul își propune să formeze în domeniul educației antreprenoriale peste 10.000 de persoane, în 2017, să ducă la înființarea a peste 1.500 de IMM-uri și să creeze peste 2.000 de locuri de muncă până la finalul anului 2018. (sursa)

VEZI SI: Se dau case GRATIS. Afla care este singura condiţie pe care trebuie să o îndeplineşti

VEZI SI: Nu mai vreau ca statul să dea pomană din banii mei și să finanțeze lenea! Două milioane de oameni activi nu pot susţine pomeni sociale la infinit.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.