Soldat israelian, DEZERTOR: Prefer să merg la închisoare, decât să bombardez Gaza. 50 de rezerviști refuză să fie părtași la operațiunea militară a statului evreu

Clashes near Separation Wall

Operațiunea militară israeliană din Gaza pare să fi devenit un coșmar și pentru primii oameni implicați, soldații israelieni. Tot mai mulți rezerviști chemați la arme au spus NU, pentru a nu lua parte la bombardarea Fâșiei Gaza. Este și cazul lui Udi Segal, un soldat evreu de 19 ani, care spune că Israelul poate continua ocupația, ”dar nu în numele meu”.

Udi Segal este acuzat de dezertare, după ce a refuzat să se înroleze în armată, scrie site-ul Il Fatto Quotidiano. Așa că urmează să ajungă după gratii, nu se știe pentru cât timp. În aceeași situație se mai află alți 50 de soldați israelieni din cadrul Israel Defense Force (Forțele de Apărare Israeliene), care au refuzat să participe la operațiunea militară din Fâșia Gaza împotriva organizației Hamas. Motivele lor sunt prezentate, pe larg, într-o scrisoare trimisă celor de la cotidianul american Washington Post. Ne opunem armatei israeliene și legii asupra recrutării obligatorii pentru că respingem această operațiune militară”.

Chiar dacă nu se află printre semnatarii scrisorii, Udi Segal gândește la fel ca ei. ”Sprijinul țării pentru politica premierului Benjamin Netanyahu este încă puternică. Cu toate astea, sunt foarte multe persoane care s-au săturat de acest război. Printre concitadinii mei cunosc cel puțin 120 sau 130 de băieți care au luat aceeași decizie ca și mine”, a declarat Udi Segal, citat de ziarul italian.

”Când m-am apropiat de vârsta recrutării obligatorii am început să citesc, să studiez și să mă documentez asupra conflictului dintre Israel și Palestina. E mai bine de un an de când mă informez din ziare și studiez istoria și m-am decis că nu pot lua parte la această ocupație”, continuă Udi Segal.

Tânărul israelian spune că nu știe cât va sta închisoare pentru refuzul de a se înrola, deși pedeapsa pentru astfel de cazuri este de circa șase luni, dar este convins că oricât va sta după gratii ”nu mă va face să mă răzgândesc”.

În Israel, toți cetățenii sunt înrolați obligatoriu la vârsta de 18 ani, inclusiv femeile. Bărbații fac 3 ani de serviciu militar, în timp ce fetele doar 2 ani.

7 comments

 1. nicolae calinescu

  Ce pot sa spun ??? Mult respect pentru acest soldat Udi Segal si pentru toti evreii ca el. Mai sint si oameni cinstiti si corecti printre ei. Este adevarat ca foarte, foarte putini, dar mai sint. Din acea cauza cind ii gasesti trebuie sa-i respecti, pina la proba contrara.

 2. Puteti indica si sursa stirii?

  Nu am regasit-o nicaieri in alta parte.

 3. Mult respect pentru soldatul israelian care are curajul de a se opune și la fel și celorlați care îl urmează!

  Deși evreii de fiecare data te acuza de antisemitism de cate orii îndrăznești sa ii critici, uciderea civililor palestinieni e o crima și genocid antisemit. Sunt multi semiți vecini ai evreilor. Daca ați citit Vechiul Testament din Biblie veți vedea ca de-a lungul timpului evreii au ucis si masacrat multe neamuri semite făcând diverse genocide. Dumnezeul lor Yahwe a ordonat uciderea a peste 1400000 de oameni dintre care majoritatea neamuri semite vecine evreilor!

 4. Daca toti ar fi ca el, Israelul ar inceta sa existe.Din fericire sunt foarte putini,si probabil au alte motive reale, si nu cele exprimate,cum ar fi frica si lasitatea. Dar sunt destui pe care Israelul se poate baza in momentele de nevoie.Nu acelasi lucru pot spune despre poporul roman care a dezertat in masa ,de la lupta impotriva teroristilor politicicare stapineste tara asta de 24 de ani.Dormi linistit popor roman,politicieni lucreaza pentru distrugerea d-voastra !

 5. O cerere legitima, dar se vede jenanta, pe care o postasem mai inainte nu a fost publicata.

  Cerusem publicarea sursei acestei "stiri", pentru ca nu am regasit-o nicaieri.

  Precum m-am asteptat, nici publicare, nici raspuns.

  Cam asa arata aici curajul confruntarii cu tot ce contrazice propriile minciuni.

  Consemnez in concluzie faptul ca stirea este total imaginara.

 6. Ei, unde sunteti voi si unde e realitatea!

  Voi traiti intr-un film de fictiune.

 7. un ticalos !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *