Şoferul de TIR român care a ucis doi gemeni de 7 luni în Italia ar putea fi declarat nevinovat. Mărturia tatălui bebeluşilor, dovadă esenţială


Şoferul de TIR român care a ucis doi gemeni de 7 luni în Italia ar putea fi declarat nevinovat. Mărturia tatălui bebeluşilor, dovadă esenţială. Patronul firmei italiene pentru care lucra şoferul român a fost inculpat. Iniţial, românul a fost cercetat pentru omor.

Accidentul tragic s-a petrecut pe 13 iulie 2015 pe A12. O cisternă condusă de Ilie Oprea, acum în vârstă de 64 de ani, a fost implicată într-un tragic accident în care doi gemeni de doar şapte luni au murit pe loc, în maşina părinţilor lor. Mama şi tatăl bebeluşilor au scăpat cu răni.

Iniţial, şoferul cisternei a fost acuzat de omor, considerându-se că a pierdut controlul maşinii şi a izbit Nissan-ul Qashqai în care călătoreau Andrea şi Luca, alături de părinţii lor, care se întorceau dintr-o vacanţă de la bunici.

Ancheta şi expertizele au demonstrat că accidentul s-a produs din cauza desprinderii roţii stânga faţă de la capul de tractor, iar avocaţii şoferului român au reuşit să obţină în instanţă acceptarea mărturiei tatălui bebeluşilor, Cristian Brambilla.

Acesta a declarat că înainte de a simţi impactul, a auzit un zgomot puternic, confirmînd că maşina lui a fost lovită de roata desprinsă, nu de camion. Nissan-ul a fost proiectat în parapetele de pe axul autostrăzii şi a fost străpuns de o parte a acestuia, astfel fiind ucişi cei doi bebeluşi.

În această situaţie, reprezentantul firmei de transport va fi cercetat pentru omor din impurdenţă şi neglijenţă la punerea în circulaţie a unui autovehicul pe drumurile publice. Iar Ilie Oprea ar putea fi exonerat de orice acuzaţie. (sursa: observator.tv)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.