Soferi, MARE ATENTIE! Colidantori TIGANI cu BATE opresc in trafic masini si nu le lasa sa treaca pana nu „marcati” banul! – VIDEO

Șase tigani cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au ajuns astăzi în cătușe la secția de poliție Măgura, după o acțiune în forță a mascaților buzoieni, organizată în localitatea Ciuta. Tinerii porniseră la colindat prin comună, după obicei, însă mai mulți șoferi s-ar fi plâns că băieții opreau mașinile pe DN 10 și nu le permiteau deplasarea până când aceștia nu îi recompensau cu sume de bani. Colindătorii se apără însă și spun că nu au blocat nicio mașină în trafic.

În urma apelurilor la 112, luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale din IPJ Buzău au intrat în alertă. În câteva minute, autospeciala mascaților a interceptat un prim grup de tineri români la intrarea în localitatea Ciuta. Șase etnici tigani cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au fost puși la pământ și încătușați, alți câțiva fugind de teama forțelor de ordine, deși spun că n-au făcut niciun rău:

Citiți și:  Se repetă istoria la Hădăreni! Bătaie cu furci în plină stradă, după un conflict interetnic între mai multe persoane

„Veneam de la han („Umbra Lupilor” din Ciuta) și ne duceam către sat, în momentul în care ne-am trezit cu poliția după noi. Am cooperat, nu ne-am opus. Ne-am întins pe burtă, dar degeaba. Mi-am luat un șut în spate de nu m-am văzut. Șase dintre noi am fost duși la secția de poliție Măgura, unde ne-au pus cu fața la perete, ne-au închis telefonele mobile și ne-au aplicat câte o amendă de 1500 de lei.”, a mărturisit Victor.

Informația a fost confirmată de către reprezentanții IPJ Buzău, care au precizat că nu s-a întocmit dosar penal, însă că au fost aplicate amenzi contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Câteva sute de metri mai sus, alti tigani porniți și ei cu Plugușorul au tras o spaimă pe care n-o vor uita curând. Unul dintre ei s-a speriat atât de tare, încât a rupt-o la fugă înspre pădure, alegându-se cu o fractură la picior. El a fost preluat de o ambulanță SAJ și transportat la spital pentru îngrijiri.

Citiți și:  Reglare de conturi și amenințări cu moartea! Interlopii au pus stăpânire pe România

„La noi e o tradiție. Băieții noștri au venit, ca în fiecare an, și au oprit mașinile. Dacă vrei să oprești, bine; dacă nu, îți continui drumul. (…) Mascații s-au autosesizat, au venit și le-au dat bătaie.”, a declarat unul dintre liderii grupului.

Localnicii sunt nemulțumiți de modul în care a acționat poliția și spun că nu era necesară folosirea forței. Alții susțin că, dimpotrivă, tiganii agitau bâte și îi speriau pe șoferi. Cei din urmă se vedeau nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a putea trece mai departe:

„N-au nicio legătură cu tradiția. Ce tradiție e aia, să sperii omul și să îi ceri bani ca să îl lași să plece?”, a comentat un alt sătean.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile