“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Șocul l-a făcut să renunțe la preoție. DRAMA tanarului agresat de fostul episcop de Husi

husi 51017000
Calvarul elevului preferat de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, este departe de final. A renunțat la preoție bântuit de trecut. Imaginea în care era violat de fostul episcop nu și-o poate șterge din minte. A fost nevoit să plece din seminar și nu a reușit să se mai acomodeze nicăieri

Tânărul, elev la seminar, care la vârsta de 17 ani era pentru prima dată constrâns de fostul episcop să întrețină relații sexuale, avea dorința de a deveni preot. Corneliu Bârlădeanu avea putere în „lumea preoților”. De asta s-a folosit după ce a pus ochii pe adolescent. Au urmat discuții, apropouri și propuneri indecente. Inițial, adolescentul a refuzat avansurile, dar ulterior a cedat. Motivul era clar. Bârlădeanu a schimbat tactica și i-a explicat elevului că un refuz atrage tot felul de repercusiuni, printre care examatricularea din seminar.

Detaliile de la întâlnirile celor doi nu își au rostul, însă ceea ce s-a întâmplat este condamnat de la cap la coadă de Biserica Ortodoxă. Asta nu l-a făcut însă pe Bârlădeanu să renunțe la apucăturile homosexuale.

Băiatul trăia o dramă, o dramă pe care multe persoane o știau. Relația pe care o avea cu Bărlădeanu i-a adus unele facilități, însă este vorba despre niște facilități pe care nu și le-a dorit niciodată. Surse din anchetă au precizat că primea unele cadouri de la Bărlădeanu și avea voie să plece din seminar fără bilet de voie.

De relația dintre Bârlădeanu și tânăr a început să se afle. Colegii baiatului vorbeau pe la colțuri, iar asta nu făcea decât să-l macine. Odată cu apariția scandalului cu filmări indecente în care Corneliu Bârlădeanu era protagonist, acesta a fost lăsat în pace. Nu a fost cale ușoară însă. Anchetatorii au intrat pe fir și au ajuns la el. Inițial a refuzat orice formă de colaborare cu autoritățile. Tot ce își dorea era să fie lăsat în pace.

Au trecut vreo patru ani în care tânărul a tăcut. Recent a acceptat să discute cu anchetatorii și să povestească prin ce a trecut. A povestit cum a fost constrâns, cum a fost violat și cum a fost amenințat. Nici acum tânărul nu și-a revenit din șoc. Suferă din cauza lui Bârlădeanu și a renunțat la orice are legătură cu „lumea preoților”. Inițial, după scandal a încercat să continue seminarul, dar presiunile au fost uriașe și a renunțat.

Totul a plecat de la o înregistrare video în care fostul episcop Corneliu Bârlădeanu era în tandrețuri cu un bărbat
Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii ieșeni au redeschis unul dintre cele mai incendiare dosare pe care le-au avut în ultimii ani. Dosarul intitulat generic „Sex în chilie”, în care fostul episcop de la Huși, Corneliu Onilă, a intrat în atenția anchetatorilor, a fost redeschis după ce în spațiul public au apărut informații că unele probe nu s-ar fi aflat în posesia procurorilor într-o primă fază.

La începutul acestui an, procurorii ieșeni susțineau că audierile erau în toi. „Ancheta continuă, astfel că nu vă pot oferi alte detalii cu privire la aceasta”, a declarat în ianuarie 2020 procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, notează BZI.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.