Sociologul Dan Dungaciu: În momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune

dan-dungaciu-jocuri-de-putere-realitatea-tv-rares-bogdan

Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Relații Internaționale al Academiei Române, a fost prezent miercuri, 12 martie a.c., în emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan, unde a vorbit despre situația din Ungaria în contextul geo-politic est european și despre legăturile pe care Ungaria le are cu Federația Rusă. 

”…Ce se întâmplă acum în regiune este grav nu doar pentru România, este grav pentru întreaga regiune și, dacă vreți, pentru un tip de evoluție în sud-estul Europei care vizează Europa ca atare. Marele păcate al politicii extrene românești apropo de Ungaria a fost că de fiecare dată aproape a fost reactivă, a reacționat la cazuri mici, la chestiuni punctuale, fără să reușească să pună pe agenda europeană, deci nu la nivel local, nici măcar regional, ideea că în momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune și chiar, dacă vreți, o poartă de intrare deschisă, tot mai deschisă, a unor influențe de alt tip, ne-europene, în special ale Federanției Ruse, care pot să primejduiască Europa ca atare…Ce se întâmplă astăzi în Ungaria este foarte grav…Ungaria are un statut privilegiat. Dacă România ar fi spus sau ar fi făcut un sfert din câte s-au spus sau s-au făcut la Budapesta cred că demult erau expulzați din Uniunea Europeană”, a declarat Dan Dungaciu.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Puteți urmări înregistrarea emisiunii aici.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile