fbpx
ANALIZENOUTATI

Societatea românească și tendințele globalizării

globalizare

1 TEHNICI DE MANIPULARE.

Societatea românească se află într-o continuă schimbare care din păcate nu influențează deloc  pozitiv generațiile actuale de cetățeni, nici pe cele ce vor urma. Odată cu dinamica modernizării societății umane indivizii umani au devenit subiectul a numeroase experimente sociale cu ajutorul manipulări în masă .Se cunosc care sunt cele mai uzitate practici de manipulare, însă cea mai eficace metodă este manipularea prin mijloacele de informare. Dacă prin intermediul internetului mai ai posibilitatea de a selecta informația, televizorul  nu-ți oferă această șansă , pentru că televiziunile oferă publicului o gamă de informații ce țin cont de cerințe sau preferințe într-un procent insignifiant.

Practic servești ceea ce ți se oferă, sugestionat  fiind foarte  puternic cu sugestii sub formă de mesaje subliminale  care pătrund în subconștient  iar la un moment dat   te obișnuiești și accepți nefirescul ca pe ceva firesc, neconștientizând efectul toxic asupra psihicului.Astfel consumatorul de audio-vizual devine o unealtă lipsită de discernământ și personalitate în ceea ce privește capacitatea de  a putea să-și însușească puncte de  vedere proprii fără să facă apel la cunoștințele preluate din presă.

2. Schimbările din societatea românească în tandem cu globalizarea?

În prima perioadă a totalitarismului comunist România a trecut printr-o serie foarte agresivă de schimbări care au dezradacinat puternic sentimentul de mândrie națională. Un partid format în majoritate din  etnici țigani, unguri și evrei nu aveau cum să accepte și să păstreze un sistem de valori  viabil care nu corespundea din nici un punct de vedere cu premizele utopice ale comunismului. Soluția salvatoare a venit din partea oamenilor de cultură care au impus o rezistență culturală voalată  de  subterfugii cea ce a  prevenit dizolvarea identității naționale.  

În era nouă de după comunism trăim și experimentăm subminarea și sabotarea fundamentului esențial al neamului nostru: tradițiile, credința și mândria națională sunt condamnate sub pretextul aberant că patriotismul impune un particularism excesiv care conduce la disensiuni etnice, intoleranță, discriminare și mai grav chiar la războaie. Nimic mai absurd pentru că în contextul schimbărilor impuse de politicile U.E , o țară nu-și poate păstra nealterat patrimoniul cultural .

Nu putem renunța la propriile noastre valori și să aderăm la alte cutume inventate în numele unei Europe Unite care are menirea să demoleze stabilimentul statelor naționale . În ultimul deceniu s-a  propagat intens necesitatea înființării unei EUROPE UNITE sau Statele Unite ale Europei  după tiparul formării Statelor  Unite ale Americii doar că în cazul U.S.A a fost mult mai facil de pus în aplicare acest plan, pentru că teritoriul american a fost colonizat de către  britanici in proporția cea mai mare, aceștia asimilând cu ușurință populațiile adiacente , olandezi și suedezii, care aveau în comun originea  saxonă. Însă în cazul popoarelor europene există o separație prin spectrul diversității lingvistice și culturale .Mai multe familii de popoare nu  pot fi înglobate într-un SUPRA-STAT uniformizat din punct de vedere cultural, religios și lingvistic  pentru că acest demers contrazice frapant realitatea obiectivă. Mii de ani de istorie , segmentarea și expansiunea geografică a națiunilor prin numeroasele războaie nu pot fi șterse din conștiința colectivă a europenilor , nici măcar religia creștină nu poate fi un element îndeajuns de motivant și puternic ca să justifice pledoaria unificării .

3. Importul de cultură și alterarea valorilor autentice.

Pervertirea minții umane este procesul prin care indivizilor  li sealterează capacitățile proprii de conștiință precum : voința , imaginația creatoare, personalitatea și sufletul prin mecanismele subtile ale manipulării psihicului, deoarece psihicul reprezintă realitatea ce are un conținut strict subiectiv din punct de vedere genetic și structural .Istoria poporului român face referințe în capitolele sale despre multitudinea de schimbări la care sa fost supusă societatea românească încă de la întemeiere . Factorii de influență cei mai decisivi care a supus societatea la schimbări au fost de natură cultural-spirituală . Nația noastră a fost pe parcursul istoriei de peste 2000 de ani un bastion de rezistență în fața expansiunii agresive a altor nații. Confruntările războinice din teritoriu cât și teama permanentă de ocupație ne-a șlefuit un caracter tolerant și mult prea permisiv față de alte popoare.

Potrivit unui studiu de recesământ grupurile etnice din România sunt prezente în procent 10%. După datele furnizate ,  majoritatea etnică  este formată din  maghiari și țigani.Aceste două categorii etnice se disting din punct de vedere cultural și rasial însă au în comun o puternică dorință ancestrală de a domina și de a însuși ceea ce nu le aparține de drept. Dacă țiganii au mai fost ținuți în frâu în perioada robiei, maghiarii s-au manifestat după bunul plac protejați de cei care au ținut Transilvania sub ocupație o mie de ani. Aceste două etnii  aflate tot timpul in criză de identitate și-au refulat frustrările într-un mod foarte agresiv  asupra românilor ajungând să săvârșească acte inumane abominabile. Dacă maghiarii își manifestă  ura împotriva românilor prin acte de violență și manifestări pro-autonomie teritorială, țiganii ne-au invadat viața de zi cu zi atât prin forța  agresivității fizice, verbalet și prin propagarea  culturii lor lipsite de valoare prin intermediul televiziunilor.  Colonizarea ideologică a românilor se face zilnic iar impactul asupra comportamentului  generațiilor actuale de tineri este unul profund negativ. Se promovează la cote paroxistice manifestările vicioase și anormale care sunt profund dăunătoare conștiinței umane. Sărbătorile de împrumut (Halowen, Sf Valentin) deculturalizarea forțată  prin  manelizarea intensivă a societății sunt fenomene care duc la o situație ireversibilă.Strategiile de interes ale diabolicei oculte mondiale sunt impuse cu ajutorul structurilor de putere super-mafiotizate și alogenizate. Poate că  nimeni nu mai crede în mitul purității absolute  a națiunilor dar de aici până la distrugerea identității unui neam este cale lungă. În acest cadru al dezbinării generalizate moralitatea capătă un sens denaturat. În numele multiculturalismului de fațadă și toleranței etnice am acceptat să fim ocupați și dominați .  În prim plan suntem dominați  de clasa politică care dirijează machiavelic pârghiile de interes către nivelele inferioare. Cetățenii de drept au fost trecuți în plan secundar  față de alte populații etnice de multă vreme și puțini sunt cei care conștientizează acest aspect. 

Trăim o situație aproape  similară cu cea a românilor din Transilvania care au fost sub ocupație ungară…iar  exemple sunt destule. Românii  sunt  amendați dacă pronunță cuvântul țigan , adică denumirea corectă și ancestrală a ,, romului’ sau dacă își expun părerea public despre nelegiuirile săvârșite de foarte mulți membrii ai acestei etnii rău famate. Pe de altă parte mafia țigănească a acaparat controlul asupra societății …clanurile țigănești au confiscat prin amenințări și violență criminală foarte multe proprietăți din marile orașe ale țării. Întotdeauna când li se impută infracțiunile , aceștia invocă motivul discriminării, mereu și mereu.

Cetățenii de bună credință sunt oprimați și aleg calea pașnică de a nu degenera coflictele ce îi vizează în rolul de victime lipsite de apărarea vreunei autorități de ordine. În timp scurt vom deveni în totalitate lipsiți de drepturi urmărind cum natalitatea țigănescă sporește cu o viteză uimitoare.

Este destul de târziu și foarte dificil  la momentul actual de redresat situația însă nu este imposibil , se poate acționa eficient făcând apel la forța combativă conștiinței colective, dacă ne vom lăsa copleșiți de teama ce ne-o inspiră sistemul vom fi încorporați și transformați în niște ființe robotizate. – Articol de Andreea Arsene

CITESTE SI: Tinerii României și lipsa perspectivelor de viitor….

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.