GENERAL

Şoc: un tânăr bogătaş japonez şi-a făcut “uzină de copii”- omul care a pus pe jar Interpolul

japonez

Un tânăr bogătaş japonez a reuşit să conceapă peste 30 de copii cu ajutorul unor mame purtătoare, în Thailanda. Dorea circa 1.000, şi să procreeze până la moarte. Japonia este şocată, iar afacerea afectează multe ţări şi are o multitudine de faţete. Evident, este departe de a fi clarificată.

Mitsutoki Shigeta, cetăţean japonez, a cerut autorităţilor thailandeze să-i permită să scoată din ţară peste 15 copii – rezultaţi din fecundarea in vitro şi născuţi de mame purtătoare din Thailanda – despre care pretinde că sunt ai lui, informează mass-media locale.

Avocatul japonezului Mitsutoki Shigeta s-a prezentat la un comisariat din Bangkok pentru a demonstra paternitatea clientului său în cazul a cel puţin 15 minori, concepuţi in vitro din ovulele unor femei din Spania, Suedia, Brazilia sau Malaezia.

Ovulele fecundate cu sperma lui Shigeta au fost apoi inoculate unor femei thailandeze angajate pe sume de până la 400.000 de bats (circa 12.000 de dolari sau 9.000 de euro).

Shigeta, în vârstă de 24 de ani, a fugit din Thailanda în Japonia, după ce poliţia i-a percheziţionat casa din Bangkok unde a descoperit nouă dintre presupuşii săi copii născuţi de mame purtătoare.

Poliţia i-a cerut japonezului să se întoarcă în Thailanda în vederea efectuării de teste de ADN pentru a-şi dovedi paternitatea şi a demonstra că nu doreşte să vândă copiii unei reţele de traficanţi de persoane.

Shigeta asigură că intenţia lui este să crească toţi copiii şi s-a arătat dispus să vorbească cu poliţia thailandeză, dar în Japonia.

Proiectul halucinant

În 2012, tânărul Mitsutoki Shigeta a contactat New Life Global Network, agenţie internaţională de fertilizare, prin mame purtătoare, cu sediul în Georgia. Obişnuită cu cupluri mature, care se confruntă cu problema infertilităţii, directoarea agenţiei, Mariam Kukunashvili, a fost surprinsă de vârsta candidatului – 22 de ani – şi mai ales de solicitarea sa ieşită din comun: de a proceda simultan la două fertilizări in vitro, cu două mame purtătoare.

Mariam a acceptat să recruteze două thailandeze, care au fost internate într-o clinică specializată din Bangkok, „All IVF”. Cele două sarcini au fost duse la bun sfârşit şi s-au soldat cu trei naşteri. Când fericitul tată a contactat agenţia din nou, în Thailanda, Mariam a început să-şi pună întrebări. Între timp, ea a aflat de la personalul medical din Bangkok că tânărul Shigeta nu ascunde faptul că doreşte să aducă pe lume cât mai mulţi copii.

O sută, o mie, până la moarte!

O sută, ba chiar o mie, în ritm de câte zece sau 15 în fiecare an, până la moartea sa, scrie Le Nouvel Observateur, care precizează că japonezul intenţiona să solicite să i se congeleze spermă pentru a putea continua să procreeze chiar şi când vârsta nu îi va mai permite asta. În plus, dorea să achiziţioneze echipamentul necesar pentru a stoca sperma congelată chiar la el acasă. Şi, când oamenii au început să pună întrebări şi să se mire de un asemenea plan, el a replicat:”Dar este cel mai bun cadou pe care l-aş putea face lumii!”.

Alarmată, Mariam Kukunashvili a încercat să-l calmeze pe entuziast, dar degeaba. Ea l-a alertat în cele din urmă pe patronul clinicii din Bangkok. Dar fără să ia în calcul puterea de convingere a tânărului şi mai ales a portofelului său.

Băiatul lui tata are bani!

Tatăl său este magnatul din domeniul telecomunicaţiilor Yashumitsu Shigeta, care a fost acum câţiva ani pe locul cinci mondial la capitolul averi. Acum este abia pe locul 11 printre bogătaşii arhipelagului, cu o avere estimată la circa 2 miliarde de euro. Fiul său posedă 34 de milioane de euro şi companii în majoritatea ţărilor din regiune. O avere suficient de mare pentru ca medicul-şef să uite de orice măsură de precauţie şi a-i furniza insaţiabilului său client mijloacele de a-şi realiza proiectul delirant. Câţi or fi, până la urmă? 15? 20? 30? Până acum, ancheta nu a reuşit să stabilească asta cu exactitate, scrie sursa citată.

Primul scandal

În ciuda delirului de la baza acestui proiect, „genitorul în serie” ar fi putut continua să fabrice descendenţi cu zecile, mai ales că agenţia GPA din Thailanda i-o permitea. Agenţia a fost confruntată însă cu un prim scandal, chiar recent. La 31 iulie, l Bangkok, o mamă purtătoare furioasă a dezvăluit presei că familia australiană pentru care a adus pe lume doi gemeni a plecat acasă cu un singur copil, abandonându-l pe fratele lui geamăn, trisomic.

Şoc în Extremul Orient, şi mai ales în Thailanda, unde opinia publică află ce se petrece în spitalele şi clinicile care până acum se bucurau de o imagine extrem de pozitivă. Graţie unei absenţe totale a legislaţiei, thailandezii au devenit furnizorii prea puţin temători de turism medical cu scop reproductiv.

Furtuna

Dar dezvăluirile despre proiectul delirant al lui Shigeta au declanşat furtuna. La 5 august, la indicaţiile unui informator, poliţiştii au descins într-un imobil ultramodern, The Niche, o reşedinţă de lux cu arhitectură elegantă, din nordul capitalei.

În mai multe camere pline de jucării şi totuşi cu un aer spartan se aflau nouă copii cu vârste cuprinse între două săptămâni şi doi ani, nouă asistente şi o tânără însărcinată în luna a şaptea. La cârma acestei „creşe” se află o japoneză de 27 de ani, Yuko Unno, care gestionează afacerile în numele tânărului japonez. Nu se ştie dacă cei doi formează un cuplu. Se ştie, însă, din surse sigure, că japoneza este un transsexual. Se ştie şi că ea şi bogătaşul au fost împreună când părăseau ţara pe fugă, ducând cu ei câte un copil.

Verificarea identităţii

Copiii găsiţi la The Niche vor fi transferaţi la orfelinatul din cartier, în aşteptarea clarificării identităţii lor. De atunci, japonezul nu mai vorbeşte cu nimeni decât prin intermediul avocatului şi nimeni nu ştie unde şi-a găsit refugiu. Este adevărat că situaţia este şi mai complicată, din cauza faptului că el este posesorul a trei paşapoarte: unul japonez, unul cambodgian şi unul din Hong Kong.

Rămase la faţa locului, mamele purtătoare au declarat fiecare acelaşi lucru. Că au fost contactate de o agenţie care le-a propus fiecărea dintr ele 7.200 de euro de copil – 9.500, în cazul unor gemeni – plus o alocaţie lunară de 450 de euro, pentru a purta embrionul unor cetăţeni străini sterili, o acţiune care va genera o karmă bună. Sume considerabile în ochii acestor femei provenite din regiuni sărace din nord.

„Ferma de copii”

Pe cel care făcea „comanda”, Pat, una dintre mamele purtătoare, în vârstă de 21 de ani, îl descrie drept un „tip obişnuit”, pe care l-a văzut doar de două ori în timpul sarcinii şi care a asistat la naştere, dar fără a-i adresa vreo vorbă. Niciuna dintre aceste femei nu ştia că va contribui la popularea „fermei de copii” personale a acestui japonez taciturn!

„Ferma” nu înceta să se mărească în ritm vertiginos. Rapid, au fost găsiţi alţi doi copii într-un spital. Apoi s-a aflat de alţi patru care au fost duşi de Shigeta şi de Yuko în Cambodgia în cursul a două călătorii distincte. Erau 15 până atunci. Un al 16-lea, s-a aflat, a intrat în ţară provenind din India, cu un paşaport japonez, iar anchetatorii au descoperit că foarte cosmopolitul japonez a traversat frontiera între Thailanda şi Cambodgia de 62 de ori din 2012, deci ar mai putea face şi alte descoperiri.

Interpol anchetează

Interpol a decis să deschidă o anchetă în toate ţările în care milionarul posedă ceva. În India s-a dat de urma a trei copii şi poate de sursele acestei afaceri. Se pare că în această ţară şi-a început Shigeta proiectul pe când abia împlinise 20 de ani. India era atunci un Paradis pentru oricine căuta mame purtătoare. Abia după măsurile luate de New Delhi în 2012 s-a mai terminat cu excesele, dar piaţa s-a mutat în Thailanda.

În faţa acestei poveşti demne de un film de acţiune, poliţia thailandeză a crezut iniţial că are de-a face cu un amplu trafic cu copii. Avocatul acuzatului contestă aceste suspiciuni: ”Clientul meu este gata să demonstreze anchetatorilor că aceştia sunt copiii săi şi este gata să le arate acestora copii care trăiesc în afara Thailandei şi sunt extrem de bine îngrijiţi”, a declarat avocatul. „Dacă aceşti copii ar fi fost destinaţi vânzării, de ar fi deschis clientul meu conturi şi ar fi pus bunuri pe numele lor?”, a mai spus avocatul.

Dacă e să credem ce afirmă japonezul, după cum mărturiseşte într-o scrisoare adresată poliţiei, el afirmă că nu este animat decât de dorinţa de a avea moştenitori cărora să le poată transmite mai târziu averea familiei. Iar rezultatele testelor ADN venite la 20 august pot să-i dea dretate. Ele confirmă că toţi copiii prezenţi în Thailanda au aceleaşi gene ca şi un eşantion furnizat de Shigeta. Aşa că avocatul a solicitat imediat ca 10 copii reţinuţi de autorităţi, precum şi unul pe cale a se naşte, să-i fie restituiţi genitorului. Şi cum să împiedici aşa ceva?

ADN şi moralitate

În ochii legislaţiei thailandeze, testul ADN este suficient pentru a dovedi paternitatea. Dar pentru câţi copii? Luând la puricat datele apartamentului, anchetatorii thailandezi au descoperit existenţa altor 21 de copii, toţi născuţi la Bangkok, şi înregistraţi la această adresă între noiembrie 2013 şi iunie 2014.

Până acum s-au contabilizat peste 35 de copii, dar şi confuzii peste confuzii. Registrele au arătat că 211 de copii provin din ovule provenind de la femei având naţionalităţi diferite: nouă spaniole, trei israeliene, două suedeze, două braziliene, două australiene, o americană, o chineză şi o malteză!

Clinica „All IVF”, precum şi clinica asociată agenţiei lui Mariam Kukunashvili au fost închise. Directorul lor trebuie să se prezinte la poliţie zilele următoare.

Bursa se resimte, pică acţiunile!

La Tokyo, şocul e maxim. Chiar şi Bursa s-a resimţit. Proiectul dement al tânărului moştenitor a făcut să scadă cu 11% acţiunile companiei familiei. Dar, culmea, familia face scut în jurul lui! Neamul Shigeta ameninţă că va ataca pe oricine va îndrăzni să îl amestece în chestiuni „nedovedite”. Dintr-o dată, parcă, presa japoneză suflă şi în iaurt. La Bangkok, corespondenţii care mişună printre jurnaliştii veniţi să scrie despre scandal nici nu îndrăznesc să pronunţe numele de Shigeta.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.