GENERAL

Şoc total pentru români! ANUNTUL lui Arafat

RaedArafat image gov

Măsura tocmai a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022 și va afecta pe mulți români care până acum beneficiau de servicii medicale gratuite. Impactul poate fi major mai ales în cazul românilor de rând, precizează șeful DSU, Raed Arafat.

Mai exact, este vorba despre Ordonanța de Urgență care prevede introducerea contribuției personale pentru consultații în cabinetul medicului în regim ambulatoriu și cea pentru analize și investigații medicale (paraclinice).

Impact mare pentru omul de rând
Șeful DSU, Raed Arafat a declarat că românii care nu plăteau până acum pentru analize, s-ar putea trezi că acum vor fi nevoiți să plătească pentru acestea.

„Această ordonanță a fost dată într-adevăr acum vreo doi ani, a fost amânată și acum ai intrat în vigoare. Impactul ei poate fi unul foarte mare pentru omul de rând, mai ales cel care nu are bani.

Din ce-am văzut eu, vulnerabilitățile acestei ordonanțe sunt următoarele: permiți unui sector să ia bani în plus față de ce ia de la CNAS, deci accesează fondurile CNAS, dar bani sunt în plus, comparativ cu sectorul public.

După care, avem medici care lucrează în ambele sectoare deodată, ceea ce înseamnă mutarea bolnavilor, pentru că e foarte ușor să spui că eu nu am ce îmi trebuie aici, du-te dincolo și acolo te trezești că ai de plătit 80.000 de lei, 100.000 de lei. Deci nu vorbim despre 10 lei, vorbim de niște sume imense, ceea ce clar va crea inechitate”, a spus Raed Arafat, în cadrul emisiunii de la EVZ Play.

Şeful DSU a mai explicat că românii care îşi făceau până acum analize gratuite se vor trezi că li se cer bani pentru acestea.

“Este posibil, da. Este posibil să se facă coplăți. Serviciul medical va fi limitat”, a precizat oficialul.

Diferența dintre contribuția personală și coplată
Contribuția personală este o diferență între cât se decontează din Fond și cât este tariful perceput, mai apropiat de costul real. Coplata este de asemenea un transfer financiar în sistem, dar nu are o legătură directă cu costul real. Coplata s-a aplicat în spitale din România acum ceva timp, fără succes – era vorba despre o sumă simbolică de 10 lei pentru o internare.

Distincția de făcut aici este că scopul coplății nu este să acopere diferența dintre tariful decontat și costul real. Scopul coplății este să dirijeze comportamentul celor care caută servicii medicale pentru a descuraja o utilizare abuzivă a acestora, explica în vara anului trecut președintele CNAS, Adrian Gheorghe, la Digi24.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

 1. ASTIA SUNT O SECTA – DE AICI RITUALURILE LOR ABSURDE : MASCA, LOCKDOWN, SEPARAREA INDIVIZILOR, UCIDEREA BATRANILOR SI A COPIILOR, ADICA A CELOR MAI INOFENSIVI SI MAI SLABI, CARE NU SE POT APARA .

  ODATA CE LUMEA INTELEGE CA SUNT O SECTA, SE VA RASCULA SI II VOR RADE : SUNTEM IN LEGITIMA APARARE – VIOLENTA SAU NU !
  CU VACCINURILE PE VIATA VOR SA-SI ASIGURE RENTE DE MILIARDE PE VIATA!

  NU VA LASATI SI DATI FILMUL MAI DEPARTE – TRADUCETI-L !

  TOT RICARDO ANUNTA CA AU SCHIMBAT NISTE LEGI ACUM IN FRANTA CARE LE PERMITE SA NE INTRE IN CASE FARA MANDAT, SA NE DUCA IN LAGARELE LOR – INFECTATI SAU NU – SI SA NE IA CASELE SI COPIII !
  ASA CEVA NU A EXISTAT IN FRANTA NICIODATA !
  PRECIS CA ASTA FACE ACEEASI SECTA SI IN ROMANIA : ARAFAT, RAFILA, CERCEL, TATARU ETC .

  TREBUIESC INDEPARTATI CU ORICE PRET PANA NU BAGA TOTI DISIDENTII IN LAGARE COVID, CHIAR SI PE CEI SANATOSI CARE AU VENIT IN CONTACT CU UN COVID .

  Une secte au pouvoir? Les 6 éléments clés
  https://www.laminutedericardo.com/LMDR/une-secte-au-pouvoir-les-6-elements-clefs/

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: