GENERAL

Șoc total la granița cu România! Anunțul venit in urma cu putin timp: „Suntem următoarea țintă!”

Romania Moldova Transnistria 538x332 1

Liderul de la Kremlin nu s-ar opri numai la Ucraina, anunță vicepremierul unei țări vecine cu România. Despre ce este vorba?

S-a aflat următoarea țintă a lui Putin! Pericol la granița cu România. Acum s-a aflat tot
Vicepremierul Republicii Moldova a tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă operațiune militară pro-rusă, care ar putea avea loc în această țară.

Declarațiile acestuia vin pe fondul cererii unuia dintre liderii separatiștilor din Transnistria. Acesta a cerut Federației Ruse să anexeze estul Moldovei.

De asemenea, el povestește că au loc din ce în ce mai multe alarme false cu bombă, iar acestea au ca scop să provoace instabilitate.

„Primim apeluri telefonice – există o bombă în aeroport, în clădirea parlamentului – practic în fiecare zi există o situație asemănătoare. Ideea principală este de a răspândi frica, instabilitatea. Din partea cui? Putem ghici”, spune acesta, citat de The Times.

Găgăuzii au protestat față de acțiunile Chișinăului, obținând sprijinul Moscovei
Sute de găgăuzi au ieșit pe străzile din Komrat, capitala regiunii lor autonome din Republica Moldova, pentru a protesta față de planul Chișinăului de a reduce autonomia zonei în ceea ce privește alegerile, față de politicile pro-occidentale și antirusești ale guvernului și față de deteriorarea rapidă a condițiilor economice și de mediu din Găgăuzia.

Protestatarii și reprezentanții lor în parlamentul moldovean, care contestau poziția Chișinăului în aceste chestiuni, au primit rapid recunoașterea sprijinului din partea oficialilor de la Moscova, care au declarat că autoritățile moldovenești încălcau autonomia regiunii și că Rusia ar sprijini o revendicare a găgăuzilor la autodeterminare națională, inclusiv independența completă.

Mai mult, mulți de la Moscova și susținătorii lor de la Tiraspol au susținut că suprimarea găgăuzilor de către Moldova este un model pentru modul în care Chișinăul speră să trateze enclava separatistă pro-rusă Transnistria. Nu este surprinzător faptul că toate acestea au declanșat un val de activitate diplomatică între găgăuzi și Uniunea Europeană, din care Republica Moldova este membră candidată, precum și între găgăuzi și Turcia, care se consideră protectoarea găgăuzilor turci creștini ortodocși. Ca urmare, ceea ce pare la prima vedere a fi un protest minor al unui mic grup regional din Moldova se transformă rapid într-o dispută internațională majoră.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.