SOC total în Ungaria! Şi-au dat demisia în masă într-un gest fără precedent

Este cutremur total pe piaţa media din Ungaria, după o demisie în masă ce a avut loc vineri, 24 iulie. Care este motivul acestui protest fără precedent?

În Ungaria, peste 70 de jurnaliști de la publicația online INDEX, între care 3 cu funcții de conducere, și-au înaintat vineri demisiile, după ce redactorul-șef al site-ului de știri a fost concediat. Acesta avertizase cu o lună în urmă că independența redacției este în pericol, din cauza unor influențe din exterior.

Redactorul-șef Szabolcs Dull a fost concediat miercuri de conducerea editurii care deține publicația online și care a informat că acesta nu a putut să oprească sau să controleze unele procese interne, care au afectat negativ situația de pe piața site-ului de știri. Conducerea editurii consideră că independența politică a publicației nu a fost în pericol, cel mai mare risc fiind reprezentat de efectele economice ale incertitudinii generate de îngrijorări interne.

Jurnaliștii de la INDEX au precizat că, pentru ca site-ul să rămână independent, nu trebuie să existe imixtiuni din exterior, nici în ceea ce privește conținutul materialelor și nici în cazul componenței și structurii redacției, iar ultima condiție nu a fost respectată, prin faptul că redactorul-șef a fost concediat, ceea ce reprezintă o tenativă de exercitare de presiune.

Preocupările legate de independența publicației ungare au început să fie exprimate în diverse cercuri după ce un om de afaceri apropiat Guvernului de la Budapesta a achiziționat recent 50% dintr-o companie care gestionează spațiul pentru reclame al site-ului de știri și încasările din publicitate, transmite Rador.

Capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *