Șoc total in Romania: Femeia de 39 de ani care a murit de COVID-19, fără să aibă alte boli


Cazul femeii de 39 de ani care a murit în acest weekend din cauza Covid-19 deși nu suferea de nicio boală a provocat reacții în rândul opiniei publice. Acum, medicii au venit cu detalii incendiare.

Cazul femeii de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, dar care a murit după ce a fost diagnosticată cu SARS-CoV2 continuă să provoace dezbateri aprinse. Femeia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși. Cu toate acestea, starea femeii care era stabilă s-a agravat dintr-o dată.

„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a comentat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

Potrivit specialistului, plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveol. „Practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a punctat medicul.

„Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *