ȘOC LA CASA REGALĂ. REGINA ELISABETA II, ÎN STARE GRAVĂ. MEDICII AU FĂCUT ANUNȚUL TULBURĂTOR DESPRE AMPUTARE

Șoc la Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a se află în stare gravă, iar întreaga țară este îngrijorată și cuprinsă de o emoție crescândă. Suverana și-a întâmpinat cu eleganță oaspeții veniți la Palatul Buckingham – Prințul Hussein al Iordaniei, Regină Rania a Iordanului și Regele Abdulla al II-lea al Iordaniei -, numai că în fotografii se poate observa că mâna stângă a reginei este… mov.

Regina Elisabeta a II-a i-a primit pe oaspeți cu toate onorurile cuvenite, întreținându-se cu aceștia, alături de prințesa Anne, numai că era vizibil afectată de suferință.

Mâna reginei părea plină de vânătăi, însă este vorba despre cu totul altceva. Discutăm despre Purple glove syndrome, o boală de piele care afectează extremitățile, boală caracterizată prin schimbarea culorii pielii și dureri foarte mari.

Și mai grav este că o astfel de afecțiune duce – în foarte multe dintre cazuri, după cum precizează medicii – la amputarea membrului respectiv.

Puțini știu de unde vine diamantul de pe coroana pe care o poartă regina Elisabeta a II-a! Dar, se pare, ar fi vorba și de un bluestem, legat de diamantul uriaș. Între India și Marea Britanie există un conflict diplomatic de mulți ani în jurul unei bijuterii aparte: diamantul Koh-i-Noor. Pentru mulţi indieni, pierderea Koh-i-Noor-ului este simbolul subjugării Indiei puterii coloniale britanice.

Marele diamant alb „Koh I noor”, cunoscut şi ca „Muntele de lumină”, împodobeşte astăzi coroana Reginei Elisabeta a II-a. Bijuteria are una dintre cele mai fascinante poveşti care începe în secolul al XIV-lea, când a fost descoperită, potrivit legendei, în minele Golcondei din India, scrie playtech.ro.

Multe secole, diamantul a decorat turbanul Raja al Dinastiei Malwa. Aceeaşi legendă spune că primul proprietar al pietrei a fost un erou al epocii indiene Mahabharata, din Karna. Prin urmare, există o credinţă în rândul poporului că atunci când bijuteriei Koh I Noor i se schimbă proprietarul, statul va fi înrobit. Aşa s-a întâmplat în 1304, când Malwa a fost câştigată de Sultanul din Delhi, Ala-ud-Din, şi, cum era de aşteptat, şi-a arogat faimoasa bijuterie. Diamantul a fost martor mut al mai multor dinastii: Dinastia Marilor Moguli, Dinastia iraniană Afsharid, Dinastia afgană Durrani – în toate timpurile fiind considerat un simbol al puterii. Nu de puţine ori s-a intrat în posesia lui prin războaie sângeroase.

Istoricii spun că 18 dintre proprietari au avut parte de un sfârşit nu tocmai fericit: unii au fost asasinaţi, alţii au fost ucişi în luptă, iar restul au murit în sărăcie. În cele din urmă, Koh I Noor a ajuns în mâinile autorităţilor britanice, în 1849. Acesta a fost oferit firmei britanice East India Company, care, la rândul ei, l-a oferit reginei Marii Britanii, fiind transferat, printre alte proprietăţi, Reginei Victoria. În prezent, diamantul este montat pe coroana Reginei Mamă şi se află expus în Turnul Londrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *