SOC IN ROMANIA! Diplomat român implicat în răspândirea CORONAVIRUSULUI! A dorit sa vanda animalul purtator

Pangolinul, un animal originar din China este cauza epidemiei de coronavirus. Aceasta este concluzia cercetătorului francez, Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur, dar și a cercetătorilor chinezi, care au stabilit, în proporție de 99%, cine este animalul vinovat pentru transmiterea coronavirusului de la lilieci la oameni.

Potrivit cercetătorilor boala nu s-a transmis direct, ci a existat un intermediar:

„Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”.

Cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de virusuri găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus.

Pentru a ajunge la o asemenea concluzie, cercetătorii au făcut analize la peste 1.000 de persoane.

Pangolinul este o specie pe care de dispariție, tocmai pentru că reprezintă o mare atracție pentru braconieri, datorită prețului de pe piața neagră.

În ultimii 10 ani, au fost uciși peste un milion de pangolini. În Asia, pangolinul se folosește în scopuri medicale. Se consideră că solzii săi ar avea efecte miraculoase în vindecarea cancerului. De asemenea, este folosit și pentru slăbit. Oamenii îi consumă și carnea, și solzi.

Pe lângă faptul că este foarte vânat, pangolinul face un singur pui pe an, ceea ce a determinat ca-n ultimul deceniu să fie pe cale de dispariție. Pe piața neagră, în China, un kilogram de solzi de pangolin costă aproximativ 1.500 de euro.

Datorită calităților acestor animale, un diplomat român a încercat să facă bani, în România, prin comercializarea animalului.

Numai că, a fost oprit la timp în Turcia. Transportul de pangolini se ridica la 1,5 milioane de euro și a fost oprit în Istanbul, unde traficanții au prezentat documente că ar fi un transport de mobilă, cu destinația România.

Documentele ar fi fost semnate de un diplomat român de la Ambasada României din Angola, potrivit dcnews.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *