ȘOC IN PSD! Este acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: „Îi plac bărbații!”

Un consilier UNPR l-a făcut knockout pe primarul de Săcelu în ultima ședința de CL! Florin Jurebie a fost astfel acuzat că i-ar fi făcut alesului propuneri indecente. Omul i-a arătat obrazul primarului PSD, în plen, și i-a transmis că ar trebui să-i fie rușine. Spre mirarea celor prezenți, Jurebie nu a avut nicio reacție la acuzațiile aduse, asta deși jumătate din cei prezenți în sală râdeau și restul erau în stare de șoc. Unul dintre consilieri a înregistrat cu telefonul incidentul.

Ultima ședință de Consiliu Local din luna februarie a fost una șoc pentru cei opt consilieri locali, pentru secretarul primăriei și pentru alți șase localnici, prezenți în sala din incinta Primăriei Săcelu. Asta, după ce, un schimb de replici între primarul Florin Jurebie și consilierul local UNPR, Gheorghe Dănășel, i-a închis gura primarului, în timp ce consilierul era roșu la față de furie.

Incidentul este povestit de fostul primar al localității, Ion Voica, prezent ca simplu cetățean în sală. ,,M-am dus la ședință pentru niște acte și nu m-am gândit nicio clipă că voi auzi acele vorbe. La un moment dat, în plină ședință primarul a început o discuție în contradictoriu cu Dănășel, pe care îl face, de altfel, în ședințe, cum îi vine la gură. Apoi Dănășel a început o discuție legată de un ceas, ajuns la o fostă apropiată a lui Jurebie, obiectul fiind recuperat de la femeie de mama edilului. Ceasul, pus la seif, se află acum la alta. Faptul că alesul a vorbit de ceas, arătând că știe niște lucruri, l-a enervat la culme pe Jurebie. Primarul a pus mâna pe telefon și a început să-l înregistreze pe consilier, crezând că îl intimidează. Acesta a zis <>. Noi toți am rămas șocați. Omul a continuat: ,,eu ți-am zis că sunt cu femeile nu cu bărbații”. O parte din cei prezenți râdeau, alții erau șocați. Jurebie nu a avut niciun fel de reacție. El care era recalcitrant, de data asta nu a avut nicio reacție, nici când Dănășel a zis: <>. Ședința a fost înregistrată de vicele Dumitrelea”, a precizat fostul consilier Voica.

Primarul, mai puțin pe la serviciu!

Viceprimarul Gheorghe Dumitrelea confirmă și el incidentul și recunoaște că deține înregistrarea discuției dintre cei doi, din ședința de CL Săcelu din data de 30 ianuarie. ,,A fost circul de pe lume… La toate acuzațiile care ne-au uimit pe toți, primarul nu a avut însă nicio replică. M-am amintit apoi că nu s-a implicat deloc la referendumul pentru familie că au m-am dus prin sat, cu preotul… dar și faptul că am fost luat peste picior de cei care m-au văzut în prejma lui. Este treaba lui, viața lui, eu nu mă pronunț dar oamenii au auzit de întâmplarea din ședința de Consiliu Local”, a spus și viceprimarul Dumitrelea.

Acesta confirmă că, după acest incident, primarul Jurebie a venit foarte puțin în primărie.

,,Aștept să-l valideze PSD-ul și ies și cu imagini…!

În ce îl privește pe consilierul UNPR, Gheorghe Dănășel confirmă că l-a acuzat pe primarul Jurebie de un comportament bizar la adresa sa. Acesta susține că l-a scos prea tare primarul din sărite pentru că vroia să țină ,,bomba” până în campanie. Alesul spune că, în urma conflictului cu primarul, conflict legat de niște puțuri realizate de acesta la Crasna, fără autorizație, a primit două amenzi, una de 1000 de lei alta de 7500 pe care le-a plătit la jumătate, atacându-le apoi în instanță. Pe una a câștigat-o în timp ce a doua e pe rol. Omul face acuze la adresa Gărzii de Mediu Gorj că ar fi coalizat cu Jurebie împotriva sa, directorul de la Garda de Mediu fiind pesedist ca primarul de Săcelu.

,,Voi recupera banii dați aiurea, pentru că am plătit deja amenzile la jumătate iar ca să am banii necesari am vândut din animale. Eu sunt un simplu fermier, un agricultor, nu ca Jurebie”, explică alesul UNPR.

Omul povestește de unde a pornit conflictul. ,,I-am făcut hârtie să-mi dea cheltuielile de judecată câștigate pe 2019. Are să-mi dea 1800 de lei mie, 1500 de lei la alt consilier și 600 de lei la Drăiniceanu, dar nu vrea să facă asta. Am făcut hârtia din decembrie”, a spus Dănășel.

Primarul nu a spus nimic!

Consilierii spun că au ajuns să fie târâți în judecată pentru că viceprimarul de Săcelu, Tălău, a fost dat afară din funcție în 2009. Dănășel era atunci tot consilier, iar Voica, primar. Tălău, rămas însă consilier local, a dat în judecată iar instanța a decis, în mod suprinzător, că primăria trebuie să-i restituie acestuia indemnizația de conducere, aproape 80.000 de lei. Jurebie a decis să-i plătească respectivului banii, la schimb cu acordarea banilor pentru terenul închiriat de familia Jurbie de sub sala de sport. Curtea de Conturi a decis însă că era un prejudiciu, iar Jurebie a stabilit că aleșii locali trebuie să plătească banii oferiți lui Tălău. Primarul s-a îndreptat în judecată împotriva consilierilor. A pierdut pe linie iar la trei din șapte consilieri trebuie să le restituie cheltuielile de judecată. Hotărârea e definitivă din noiembrie.

,,Eu doar l-am întrebat când îmi dă banii, spunând că dacă nu îi fac executare. Apoi l-am întrebat dacă ceasul lui Sadoveanu îl mai are sau nu l-a seif. L-am întrebat dacă mai e ceasul acolo și dacă mama lui știe că nu mai e în seif, ultima dată recuperându-l ea personal, cu 15 ani în urmă, de la o iubită a lui Jurebie. Acum ceasul a dispărut din seif, iar eu am întrebat dacă doamna Jeni știe acest aspect, ceasul de aur a lui Sadoveanu ajungând în altă parte… El s-a enervat și a zis că mă înregistrează. Iar eu am continuat spunând ce am spus. Am povestit acel incident cu Jurebie. Consilierii au fost șocați apoi au început să râdă. Aștept să-l pună PSD-ul candidat și apoi ies și cu imaginile”, spune consilierul cu mențiunea că primarul nu a spus, nici măcar o clipă, că cele spuse de el nu ar fi adevărate.

LASA UN COMENTARIU