SOC in PSD. DNA a facut anuntul

Direcția Națională Anticorupție (DNA) lucrează în prezent la un dosar privind desfășurarea alegerilor europarlamentare din diaspora de pe 26 mai, conform reprezentanților Parchetului General, care au înregistrat primii cauza, însă aceasta a fost declinată către DNA.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a primit mai multe plângeri referitoare la desfășurarea votului la alegerile europarlamentare de pe data de 26 mai 2019 din diaspora. Procurorii au hotărât conexarea acestora și trimiterea dosarului la DNA, structura centrală, pentru a fi rezolvat.

Organizaţia PNL Diaspora a depus, vineri, la Parchetul General, o plângere penală la adresa ministrului de Externe Teodor Meleşcanu din cauza problemelor care au fost în secţiile de votare din străinătate la alegerile europarlamentare.

„Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai, duminică, este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cei cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, faptă cu premeditare de împiedicare a exercitării dreptului de vot al cetăţenilor români”, a declarat Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă la sediul partidului, citat de Știripesurse.ro.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că Meleşcanu a comis „abuzuri cu premeditare”. Senatorul PNL Viorel Badea a spus că au fost cazuri în care românii din diaspora au fost arestati la alegerile pentru PE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *