ŞOC ÎN POLITICĂ! RETRAGERE BRUSCĂ din prim-plan şi ACUZAŢII GRELE. News alert

Drumul popularilor europeni către șefia Comisiei Europene și ascensiunea lui Manfred Weber par a fi mai ușoare, după ce fostul cancelar austriac, Christian Kern, a anunţat, sâmbătă, că se retrage din viața politică.

Asta, la mai puțin de o lună după ce a anunțat că va fi candidatul socialiştilor europeni în fruntea Executivului european după alegerile din 2019. Christian Kern își acuză colegii din Partidul Social Democrat Austriac (SPOe) de meschinărie politică deoarece nu a întrunit un număr satisfăcător de voturi.

Din partea socialiștilor, și comisarul european slovac, Maros Sefcovic, și-a mai anunțat candidatura la președinția CE. Din partea PPE, cu sprijinul cancelarului Angela Merkel, și-a depus candidatura, liderul grupului parlamentar de dreapta în PE, germanul Manfred Weber Christian Kern a devenit şeful social-democraţilor şi cancelar al Austriei în mai 2016, în fruntea undei coaliţii cu dreapta. El a fost învins la alegeri, în octombrie 2017, de tânărul lider conservator Sebastian Kurz (OeVP) care conduce ţara în prezent cu extrema dreaptă (FPOe).

La mijlocul lunii septembrie, când își anunța intenția de a candida, Christian Kern declara că „social-democraţia trebuie să vegheze ca Europa să continue să strălucească la fel ca un oraş sus pe un deal şi să nu se scufunde într-o mlaştină naţionalistă”, potrivit AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.