SOC in Ministerul de Interne! Politistii VOR RAMANE FARA PISTOALE!

Cazul femeii împuşcate din greşeală de un poliţist în județul Mureș i-ar putea lăsa fără pistoale pe agenţii rutieri! Este măsura propusă de o asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, după ce trei oameni au murit în ultimii trei ani, sub gloanţele Poliţiei. În schimb, cei care comit contravenţii ar putea fi opriţi cu arme cu electroşocuri.

Poliţiştii care urmăresc un şofer indisciplinat în trafic, de exemplu, n-ar trebui să folosească arma de foc, ci pe cea cu electroşocuri, cere Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki. Argumentul: orice trecător ar putea deveni victimă colaterală, aşa cum s-a întâmplat, săptămâna trecută, la Reghin.

În schimb, agenţii ar trebui invăţaţi să oprească maşinile în trafic utilizând benzi cu ţepi. Ideea nu este însă pe placul tuturor.

COSMIN ANDREICĂ, Sindicatul Polițiștilor Europeni: Este nevoie de echipamente, adică de electroşocuri. Însă din 2002 şi până în prezent, M.A.I. nu a înţeles să doteze poliţiştii cu astfel de echipamente. Nici noi nu ne dorim să fim în situaţia de a-l folosi, dar, de aici şi până la a-l retrage, e cale lungă. Sub nicio formă.

Tocmai pentru a nu rata ţinta, poliţiştii sunt obligaţi să meargă la cursuri în poligon.

DAN ANTONESCU, specialist crimonolog: Se executau diverse şedinţe, de exemplu, siluete între alte siluete. Trebuia să nimereşti exact infractorul care se ascundea în mulţime. Indiferent de situaţie, pot apărea factori neprevăzuţi, de exemplu, ricoşeuri.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul poliţistului care a încercat să oprească un şofer în trafic cu arma, dar glonţul a rănit grav o femeie aflată pe trecerea de pietoni. Şoferul a fost reţinut, dar şi pentru greşeala agentului s.-a deschis un dosar penal. Localnicii fac acuzaţii grave la adresa lui.

”Aproape zilnic este beat. Umblă cu maşina, umblă pe drumul naţional cu 30-40 la oră cu girofarurile pornite, abia stă la volan. În urmă cu un an sau doi, a fost oprit de şeful de post de la Aluniş. L-a somat să oprească, n-a oprit, a fugit. M-a ameninţat într-o seară cu pistolul, că el e cel mai tare şi el face legea în zonă”, spune un localnic.

Între timp, femeia împuşcată în cap a fost operată şi se află acum în comă indusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.