Sobolanul sta ascuns, asteptand sa treaca furtuna. Insa deratizarea a inceput, deja este stiut cand il va elimina

Liviu Dragnea nu a avut nicio aparitie publica dupa reprimarea brutala a manifestatiei din Piata Victoriei. Este o tactica pe care a mai aplicat-o si in alte situatii, cand a ales sa stea pitit in vizuina asteptand trecerea furtunii. Insa de data aceasta deratizarea a inceput sa se apropie de el.

Desi emite comunicate bataioase de presa in care acuza statul paralel si pe Iohannis ca au pus la cale violentele din Piata Victoriei, Dragnea nu indrazneste sa isi arate pieptii de viteaz in public. Liderii Opozitiei au iesit, presedintele „dezbinator” Iohannis s-a aflat miercuri chiar in fata unei multimi care ar fi trebuit sa il improaste cu huiduieli daca l-ar fi perceput drept cauza a violentelor, insa Dragnea, pauza. Sta intr-o gaura de unde stucheste mesaje otravite.

Evident, nimeni nu-l crede. Sunt foarte putini romanii care nu-l identifica pe seful PSD drept principalul responsabil al macelului din Piata Victoriei. Stie si el asta, de aceea ii este teama sa-si paraseasca vizuina. Aplica si acum ce a facut si in trecut, cand se ridica valul de furie al romanilor. Asteapta pitit sa treaca furtuna, cum a fost si cea din februarie 2017, dupa care va iesi amusinand temator cu mustata, promitand in stanga si in dreapta noi pomeni de nemaiauzit pe meleagurile romanesti.

Insa, de data aceasta, actiunea de deratizare a inceput si nu se va opri pana ce aceasta creatura provenita din incrucisarea feudalismului pesedist cu mafia provinciala nu va fi azvarlita la gunoi.

Citiți și:  Irina Tănase ACUZA: A regizat Dragnea tot scandalul?

In plan extern nu mai are niciun aliat, liderii UE sunt ingroziti ca membrii analfabeti si inapoiati ai tribului lui Dragnea vor prezida sedintele ministrilor europeni in prima jumatate a anului 2019. Pe langa faptul ca este imposibil de acceptat ideea ca un infractor cu doua condamnari sa decida, prin marionetele sale, liniile directoare ale politicii europene. Semnale in acest sens sunt tot mai numeroase in presa europeana, in care se vorbeste apasat ca Romania nu va fi in stare sa exercite presedintia Consiliului UE in 2019.

In plan intern, Dragnea pare ca mai beneficiaza inca de sprijinul lui Calin Popescu Tariceanu, insa acesta este la fel de volatil pe cat de fatarnic ii este caracterul. Tariceanu s-a situat de partea lui Dragnea in cazul violentelor din Piata Victoriei, acuzand din nou statul paralel, insa aceasta este si partitura baronilor PSD de la care spera ca-l vor sustine sa obtina candidatura comuna a PSD-ALDE pentru Presedintie. Cand Dragnea va prinde viteza pe tobogan, Tariceanu ii va da si el un picior in spate.

In planul intern al PSD, Dragnea nu-i mai are alaturi decat pe fanaticii fideli din Teleorman si pe vreo cativa din garda noua, printre care se remarca descreieratii peremisti Codrin si Olguta. Pesedistii care au contribuit in timp la ridicarea si consolidarea partidului, cei care sunt seva acestui colos, sunt tot cei din garda veche. L-au sustinut pe Dragnea cat timp au crezut ca le este util pentru reglarea conturilor cu institutiile scapate de sub control, insa acum insasi existenta partidului este in pericol. Purtatorul lor de cuvant, Ecaterina Andronescu, a fost limpede: Dragnea si Dancila trebuie sa plece, „sa nu dam foc tarii si PSD-ului”.

Citiți și:  Încornoratul Dragnea a inlocuit-o deja pe Irina Tanase? „... împreună cu minunata noastră ...”

Solutia prin care Dragnea va fi indepartat nu este nici vreun congres al PSD, nici alegerile anticipate. Dragnea va fi eliminat in sesiunea din toamna a Parlamentului, cand va avea loc urmatoarea motiune de cenzura impotriva Guvernului. De data aceasta, alaturi de voturile parlamentarilor de Opozitie vor veni si voturi din partea pesedistilor din garda veche. Ei stiu acum ca nu au nicio sansa de a supravietui avandu-l in continuare in frunte pe acest ciocoi paranoic dispus sa verse sange pentru a-si pastra puterea. Caderea guvernului Dancila va taia imediat accesul la resurse al lui Dragnea si va antrena caderea accelerata a acestuia. O cadere care se va opri intr-un tomberon din curtea penitenciarului Jilava. – Sursa: Aktua24.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *