SOBOLANILOR LE ESTE FRICA: Locul de necrezut ocupat de România în privința viziunilor extremiste

imgr22

Un studiu realizat în 12 țări europene a adus rezultate ”inedite și îngrijorătoare” despre cât de mult s-au răspândit viziunile anti-migrație, naționaliste, și atitudinile autoritare. Aproape jumătate din adulții din aceste țări au asemenea viziuni și rezultatele au arătat că acestea s-au răspândit de la marginea politicului până în masa largă a populației.

România se afla pe primul în topul populației cu viziuni ”populiste și autoritare” cu o cifră uriașă de 82%. Ea este urmată aproape de Polonia cu 78%. La polul opus, în Lituania, cercetarea nu a descoperit nici o urmă de prezență a acestui fenomen, potrivit buzzfeed.com.

Când vine vorba de împărțirea sociologică pe grupe de populație a acestor viziuni, ele se manifestă astfel. Populația ”cu viziuni autoritare și populiste” este cuprinsă 24% în grupa de vârstă 18-29, 21% între 29-39, 27% la 40-49 și 19% în grupa 50-59.

Dintre aceștia, 55% sunt bărbați, iar restul de 45% femei, iar în privința nivelului de educație: 19% au studii generale, 60% studii medii și 21% studii superioare.

”Viziunile autoritare și populiste” sunt descrise de către specialiști ca fiind o serie de credințe, opinii și atitudini care sunt caracterizate ca fiind anti-migrație, împotriva drepturilor omului, împotriva instituțiilor Uniunii Europene și politicilor de integrare și dure în privința chestiunilor de politică externă.

Autorii spun că studiul a fost făcut în mediul online între 31 august și 9 septembrie 2016 și în cadrul acestuia au fost analizate viziunile a cel puțin 1000 de persoane și a cuprins reprezentanți din fiecare sferă a populației. (sursa: cotidianul.ro)

VEZI SI: MESAJE SUBLIMINALE: Cum ne baga in cap prostii posturile de televiziune sa acceptam refugiati

loading...
Loading...

Nationalisti.ro

Editor Coordonator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *