SOBOLANILOR LE ESTE FRICA: Locul de necrezut ocupat de România în privința viziunilor extremiste

imgr22

Un studiu realizat în 12 țări europene a adus rezultate ”inedite și îngrijorătoare” despre cât de mult s-au răspândit viziunile anti-migrație, naționaliste, și atitudinile autoritare. Aproape jumătate din adulții din aceste țări au asemenea viziuni și rezultatele au arătat că acestea s-au răspândit de la marginea politicului până în masa largă a populației.

România se afla pe primul în topul populației cu viziuni ”populiste și autoritare” cu o cifră uriașă de 82%. Ea este urmată aproape de Polonia cu 78%. La polul opus, în Lituania, cercetarea nu a descoperit nici o urmă de prezență a acestui fenomen, potrivit buzzfeed.com.

Când vine vorba de împărțirea sociologică pe grupe de populație a acestor viziuni, ele se manifestă astfel. Populația ”cu viziuni autoritare și populiste” este cuprinsă 24% în grupa de vârstă 18-29, 21% între 29-39, 27% la 40-49 și 19% în grupa 50-59.

Dintre aceștia, 55% sunt bărbați, iar restul de 45% femei, iar în privința nivelului de educație: 19% au studii generale, 60% studii medii și 21% studii superioare.

”Viziunile autoritare și populiste” sunt descrise de către specialiști ca fiind o serie de credințe, opinii și atitudini care sunt caracterizate ca fiind anti-migrație, împotriva drepturilor omului, împotriva instituțiilor Uniunii Europene și politicilor de integrare și dure în privința chestiunilor de politică externă.

Autorii spun că studiul a fost făcut în mediul online între 31 august și 9 septembrie 2016 și în cadrul acestuia au fost analizate viziunile a cel puțin 1000 de persoane și a cuprins reprezentanți din fiecare sferă a populației. (sursa: cotidianul.ro)

VEZI SI: MESAJE SUBLIMINALE: Cum ne baga in cap prostii posturile de televiziune sa acceptam refugiati

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *