Cum e viaţa după gratii. „Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, noi o ducem regeşte!”

Imaginile cu un român, George D., într-o închisoare din Franţa s-au viralizat pe o reţea de socializare. De aproape un an se afişează zilnic cu mâncarea pe care o primeşte „de la justiţie” sau dă dedicaţii pentru duşmani şi postează melodii despre cum e viaţa după gratii.

Un român închis în Franţa se laudă zilnic cu hrana primită „de la justiţie”, cu băutura, cu cele două telefoane mobile pe care le deţine, dar şi cu alte lucruri.

Mai mult decât atât, bărbatul se filmează atunci când le dă dedicaţii duşmanilor, fiind fan Dani Mocanu, sau când discută cu colegii lui din celulele apropiate în limba română. Cert este că românul face furori pe internet, având mii de urmăritori.

George D. şi-a făcut cont pe o reţea de socializare în noiembrie 2020 şi de atunci este extrem de activ. Chiar recent, într-un live, bărbatul spunea cât de bine îi este în puşcărie şi că o duce regeşte.

”Dai în cap şi ajungi la lux”

Mai toate filmările, recente, făcute publice încep cu „Haideţi să vă arăt ce ne-a adus Justiţia la masă astăzi…”, lăudându-se cât de bine o duc deţinuţii în închisorile din Franţa.

Tot el i-a numit „invidioşi” pe cei care-i urmăreau un live spunându-le: „Sunteţi invidioşi! Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regeşte!”. Bărbatul chiar îi îndeamnă uneori pe cei ce stau „cu mâna întinsă” să meargă în Franţa, să „dea în cap şi aşa ajung în lux”, la puşcărie.

Telefoane în fiecare celulă

George D. are două telefoane mobile, cu toate că închisorile din Franţa au telefoane în fiecare celulă, potrivit replicaonline.ro.

Cotidianul Le Monde scria în februarie 2020 că în 12.000 de celule din 60 de penitenciare franceze au fost instalate telefoane fixe, ca până la începutul anului 2021, să nu mai fie nicio celulă neconectată.

„Scopul principal al instalării telefoanelor în celule este păstrarea legăturilor cu familiile”, a explicat directorul administraţiei penitenciarelor, Stéphane Brédin, în 2020.

În Franţa, se consideră că legătura familială este un factor important pentru reabilitare. În plus, cozile la cabinele telefonice provoacă adesea conflicte între condamnaţi. Autorităţile se aşteptau ca prin această măsură să reducă fenomenul traficului cu telefoane mobile din închisori, însă, se pare că acesta încă există. Tot Le Monde scria că uneori gardienii se fac că nu văd această încălcare a legii tocmai pentru a aplana tensiunile.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *