SITUATIE SOCANTA: COPII SI TINERI ROMANI RAPITI DE PE STRADA SI TRANSFORMATI IN SCLAVI DE TIGANI – VIDEO REVOLTATOR

sclavi

LEGATI IN LANTURI, BATUTI CU BICIUL SI OBLIGATI SA MUNCEASCADE TIGANI!

Ma intreb daca romanii faceau acest lucru, cum reactionau tiganii? Urlau „RASIM”?! 

Aceste rebuturi ale societatii de ce nu sunt acuzate de rasism contra romanilor?

De pe ProTV:

Situatie revoltatoare in satul Gamacesti, din Arges. Zeci de oameni sarmani, adulti dar si copii, au fost rapiti de pe strada sau chiar de acasa si transformati in sclavi de tigani.

Asa-zisii lor stapanii lor ii tineau in lanturi, ii obligau sa trudeasca in ferme si gospodarii, dar si la taiat de lemne in padure. Pe unii ii trimiteau la cersit, sii ii amenintau cu moartea daca sufla o vorba. Terorizati si hraniti doar cu resturi, cei tratati ca niste robi, erau batuti cu biciul, schingiuiti, umiliti iar unii dintre ei chiar violati. Anchetatorii spun ca situatia dureaza de opt ani. Astazi au fost eliberati 3 adulti si doi copii.

Sute de polititisti, jandarmi si lucratori din trupele speciale insotiti de caini dresati au descins azi dimineata in Gamacesti. Aveau informatii ca mai multe familii din sat se organizasera in grupari infrationale care foloseau oamenii ca pe sclavi. Au gasit prin curti trei barbati si doi copii – obligati la munca silnica. Una dintre victime era legata cu lanturi pe o prispa. Suspectii isi alegeau asa-zisii sclavi din randul sarmanilor pe care ii gaseau pe langa biserici, prin gari si autogari.

Fie ii convingeau sa ii urmeze, fie ii rapeau pur si simplu. Oamenii erau fortati apoi sa munceasca din greu, fara bani si cu o bruma de mancare. Cei care incercau sa fuga, spun anchetatorii, erau legati de picioare si tarati cu calul prin tot satul. Cu toate astea, localnicii din Gamacesti sustin ca n-au vazut nimic. Ori le este frica sa marturiseasca, ori sunt si ei implicate – spun procurorii.

Anchetatorii au deja marturiile a 65 de victime – barbati, femei si copii. Banuiesc insa ca numarul celor exploatati este mult mai mare. Din cei 90 de suspecti, 40 au deja mandate de retinere.

Batuti cu biciul si obligati sa cerseasca

Zeci de perchezitii au loc in Arges la membrii mai multor grupuri infractionale care ar fi recrutat 40 de persoane, intre care copii, persoane cu dizabilitati fizice sau psihice sau cu situatii materiale precare, pe care le-ar fi obligat sa cerseasca.

Acestia erau obligati sa cerseasca sau sa faca diverse activitati gospodaresti in locuintele suspectilor, lipsindu-le de libertate si batandu-le cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. In unele cazuri victimele era rapite de langa biserici sau gari sau chiar din locuintele lor.
Procurorii DIICOT Pitesti, impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti si Craiova, fac, miercuri, 40 de perchezitii in comuna Berevoesti, satul Gamacesti, din judetul Arges, pentru destructurarea mai multor grupuri infractionale organizate specializate in infractiunde trafic de persoane si trafic de minori.
Potrivit DIICOT, in acest dosar a fost inceputa urmarirea penala fata de 40 de persoane care vor fi duse la audieri. Politia Arges precizeaza ca in total 90 de persoane sunt vizate in acest dosar.

Acestea sunt suspectate ca, incepand cu anul 2008 si pana in prezent, au constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore si majore prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau acestea le-au exploatat supunandu-le la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat.
Printre victime se numara copii, dar si persoane cu dizabilitati fizice sau psihice ori cu situatii materiale precare care au fost fortate sa munceasca sau sa practice cersetoria, ”prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate”, arata anchetatorii.

”In unele cazuri victimele erau rapite din locuri publice (de langa biserici, gari si autogari) sau chiar din propriile locuinte si ulterior transportate de catre membrii grupurilor infractionale la domiciliile lor, unde acestia prin constrangere fortau victimele sa efectueze zilnic diverse munci si activitati atat in gospodariile suspectilor cat si in proximitatea localitatii, respectiv: sa mature in curte, sa spele rufe, sa ingrijeasca animale domestice, sa taie ilegal arbori din padurile din apropierea localitatii si sa transporte masa lemnoasa cu ajutorul cailor inapoi in gospodarii unde lemnele erau incarcate in autoutilitarele suspectilor care se deplasau cu acestea in zona de sud a Romaniei (in principal in judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitatile de lemne sustrase”, precizeaza comunicatul DIICOT.

Anchetatorii sustin ca suspectii aveau mai multe metode prin care isi fortau victimele sa presteze muncile respective, acestea constand in amenintari repetate si regulate si lovituri aplicate cu palmele, pumnii, picioarele, biciul si diverse obiecte contondente, persoanele vatamate fiind aduse in stare de aservire si lipsire de libertate in conditiile in care acestea erau supravegheate permanent de catre membrii grupurilor.

”De cele mai multe ori victimele nu primeau mancare iar cand primeau li se ofereau resturi de mancare, erau legate (cu lanturi sau chingi) sau incuiate pe timpul noptii pentru ca acestea sa nu poata fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbracate complet si udate alternativ cu apa rece si calda; erau legate de maini si picioare si puse sa manance de pe jos, erau puse sa se bata intre ele pentru amuzamentul suspectilor, li se arunca mancarea pe jos, etc). Exista suspiciunea ca unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual”, mai arata DIICOT.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu