Situatie HALUCINANTA in cazul femeii care A LUAT FOC pe masa de operatie de la Spitalul Floreasca. Chirurgii au dispărut!

Au apărut noi detalii cutremurătoare în cazul femeii care a luat foc la Spitalul Floreasca pe masa de operație. Ministrul Sănătății a rămas fără cuvinte. Nimeni nu vrea să vorbească, iar chirurgii au dispărut peste noapte. Mircea Beuran, chirurgul acuzat și fost ministru al sănătății a venit cu primele precizări.

UPDATE: „Această pacientă s-a prezentat la noi adusă de niște colegi chirurgi care au ne-au rugat să găsim o soluție pentru că este un caz oncologic depășit și este refuzat de spitalele din București. Ea nu se mai putea alimenta (…) În ziua de 22 decembrie a făcut o hemoragie severă. Un coleg de-al meu, venind la contravizită, sesizează lucrul acesta, îmi dă telefon și le-am spus că bolnava trebuie dusă la sala de intervenție și voi veni și eu să ajut echipa. Au dus pacienta în blocul operator, iar în clipa în care au folosit electrocauterul au simțit miros de priză arsă. Imediat, au sesizat că a apărut fum la câmpul operator. Intrând aer sub câmp s-a autoaprins, este greu de spus cum s-a produs această scânteie. (…) Pacienta fiind alergică, iar familia știa acest lucru, nu i-am putut administra substanța de contrast. Echipa care era atunci a căutat prin diferite mijloace să oprească flacăra. Eu în momentul acela nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator, iar acest lucru se poate dovedi foarte ușor, prin camerele de supraveghere. În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală, iar echipa căuta să facă hemostază, adică oprirea sângerării. (…) Când ei căutau să facă acestă hemostază am apărut și eu și m-am alăturat echipei. Echipa era șocată și am preluat operația. După ce am finalizat operația, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziția de a fi transportată în Terapia Intensivă a Marilor Arși”, a spus chirurgul Mircea Beuran la Antena 3.

Situație halucinantă în urma cazului de la Spitalul Floreasca. Se pare că nimeni nu vrea sa coopereze.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, declară că „este surprinzătoare atitudinea unor chirurgi implicaţi” în incidentul în care o femeie a suferit arsuri grave chiar pe masa de operaţie.

Potrivit ministrului, chirurgii au refuzat să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Încă din cursul serii de vineri, Ministerul Sănătății a trimis o echipă din cadrul Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti și a demarat un control la unitatea sanitară.

„A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi s-au consemnat declaraţiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent. Dacă este cazul, vor fi mobilizaţi şi specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii funcţionează la parametri normal şi dacă personalul medical a fost instruit şi a luat cunoştinţă de modalitatea de funcţionare a acestor echipamente”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

De ce în Spitalul Floreasca ?
În același comunicat, Victor Costache este dezamăgit și susține că este „regretabil” că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident.

„Ieri seara, când am primit informaţia, am şi dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspecţia Sanitară, fiindcă exista pericolul muşamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan şi facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit, mutilând această pacientă şi punându-i serios viaţa în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicaţi în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS şi DSP Bucureşti”.

Totodată, Ministrul Sănătății spune că ia în calcul sesizarea Colegiului Medicilor și a altor instituții competente.

„Ministerul Sănătăţii, în funcţie de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente. Nu vreau să mă antepronunţ, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere şi-şi pune viaţa în mâna medicilor şi ia foc pe masa de operaţia”, a declarat ministrul Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.