Situație fără precedent in Germania. Merkel, APEL de urgență: Încă ne putem salva țara

Autoritățile din Germania nu mai știu cum să facă față focarelor de infecție, după ce rata de rata de infectare a ajuns la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori. În acest context, Angela Merkel recomandă populaţiei să se vaccineze cât mai repede.

Germania nu mai face față focarelor de infecție! Angela Merkel lansează un apel de urgență: Încă ne putem salva țara
Rata de infectare în țară a crescut la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în şapte zile, faţă de 263 cât era în ziua precedentă. Institutul Robert Koch confirmă existenţa mai multor focare de infecţie, conform Centrului de control al bolilor din Germania.

În acest context, cele 228 de decese din ultima săptămână au ridicat totalul Germaniei la 97.617 morţi asociate COVID-19 iar cancelarul Angela Merkel îndeamnă popuaţia să se vaccineze anti-COVID pentru a întrerupe valul sever al pandemiei.

Mesajul transmis de Angela Merkel
„Dacă luptăm împreună, dacă ne gândim să ne protejăm şi să avem grijă de ceilalţi, ne putem salva ţara în această iarnă. Vaccinarea completă este şansa reală de a întrerupe valul sever de toamnă şi iarnă al pandemiei”, a declarat Angela Merkel.

Merkel este îngrijorată de numărul mare de persoane aflate la ATI şi de creşterea numărului de decese, în special în regiunile cu rate scăzute de vaccinare.

„Realitatea este că suntem deja pe punctul de a pierde controlul în unele zone fierbinţi. Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie în şcoli” a declarat Heinz-Peter Meidinge, liderul Asociaţiei Profesorilor Germani.

În România, numărul cazurilor de coronavirus este în scădere. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.021 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 233 decese dintre care 10 anterioare. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la valoarea de 6.26.

Dezastru major în Germania
Anterior, cancelarul german Angela Merkel a cerut o întâlnire urgentă cu premierii care conduc landurile Germaniei. Situația delicată vine după ce a avut loc un nou record zilnic al cazurilor de COVID-19 înregistrate în această ţară.

Virusul „se răspândeşte dramatic”, a transmis, la Berlin, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert. Acesta a insistat în primul rând pe faptul că este necesar un „răspuns rapid şi unificat”. „Virusul nu ţine cont de procesele politice sau de perioadele de tranziţie”, a transmis acesta.

Purtătorul de cuvânt a făcut referire la negocierile în derulare pentru formarea viitorului guvern federal german din care conservatorii cancelarului Merkel nu vor face parte. Şefa guvernului încă în funcţie doreşte încă de acum să se pună de acord cu liderii celor 16 landuri germane asupra măsurilor menite să stăvilească noul val epidemic, iar un subiect pe care-l va aborda va fi accelerarea vaccinării în țară, chiar dacă rata a atins deja 67.3%

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. E simplu !!!
    Sa vaccineze in continuare pina extermina poporul german !
    Ar fi o performanta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *