Situatie DISPERATA. Arafat a decis: ORDINUL INCREDIBIL pe care l-a dat spitalelor!

O ședință de urgență a avut loc luni la Ministerul de Interne, unde au fost chemați câțiva responsabili ai Sănătății. În cadrul ședinței, secretarul de stat Raed Arafat a dat un ordin practic fără precedent către conducerile spitalelor.

Luni, 2 noiembrie, în calitate de comandant al acțiunii, Raed Arafat a emis Ordinul 4649281, prin care cere tuturor spitalelor și Unităților de Primiri Urgențe din România să stopeze fenomenul de a respinge aducerea la spitale a suspecților de COVID.

De asemenea, nici pacienții non COVID nu mai trebuie respinși, ”indiferent de situația locurilor disponibile în spitale”.

Ședință de urgență la MAI
Astfel, o ședință de urgență a avut loc luni la Ministerul de Interne, unde au fost chemați câțiva responsabili ai Sănătății.

În cadrul ei, SMURD și Serviciile de Ambulanță, în special cele din București, au reclamat faptul că ”Avem mașinile pline cu oameni și spitalele au început să spună către dispecerate: Ocoliți-ne, nu putem să vă primim acum, nu avem locuri disponibile”, conform unui specialist familiar cu discuția de la MAI.

”E un obicei mai vechi, care însă acum a devenit destul de frecvent. Dacă te primește în curte cu ambulanța și ajungi la UPU, atunci bolnavul rămâne în spital, până când poate fi externat sau transferat.

Dar dacă spitalul îți spune din timp că nu are loc, atunci ești obligat să-l duci în altă parte”, a explicat un medic de la un spital de urgență, conform libertatea.ro.

”Pacienții să fie evaluați rapid”
În consecință, la finalul discuției, Raed Arafat a decis să ordone spitalelor, în mod explicit, să nu mai refuze bolnavi, chiar și pe fondul supraaglomerării.

Ca să prevină tactica de a bloca efectiv accesul salvărilor, șeful DSU a atras atenția că “Unitățile sanitare nu au dreptul să restricționeze accesul ambulanțelor la structurile de primiri urgențe sau camera de gardă”.

Arafat cere propriilor oameni, de la UPU, și ca pacienții să fie evaluați rapid și pentru ca echipajele care au adus pacienții să poată pleca în cel mult o oră, ca să revină în circuitul apelurilor 112, precizează sursa citată.

El se referă în Ordin și la bolnavii non-COVID, spunând dispeceratelor că au obligația să distribuie bolnavii de urgențe ”către cel mai apropiat spital competent”, de asemenea ”indiferent de situația locurilor disponibile”.

Capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *