SITUAȚIE CRITICĂ IN TARA! ALEXANDRU RAFILA: „ROMÂNIA ARE CEA MAI MARE RATĂ A DECESELOR COVID DIN U.E.”

Raportul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) arată că România este țara cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19, în ultimele două săptămâni.

Alexandru Rafila a vorbit despre situația în care se află România și a căutat explicații pentru felul în care s-a ajuns aici. Mai mult, acesta a precizat și faptul că ne aflăm în topul negativ de mai bine de o lună jumătate.

„Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoria persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces.

E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment.

Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

„Sistem de sănătate sub presiune”
Alexandr Rafila a vorbit și despre sistemul de sănătate care a fost sub o presiune imensă în ultima perioadă. Acest lucru este posibil să stea la baza rezultatelor negative. (VEZI ȘI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR: „CU SIGURANŢĂ VOM VEDEA O CREŞTERE A NUMĂRULUI DE CAZURI DE COVID-19, DUPĂ ÎNCEPEREA ŞCOLII”)

„Noi ne-am stabilizat undeva la 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Bulgaria, cu care mergeam umăr la umăr, a reușit să reducă numărul de cazuri la sub 30. Demonstrează că se poate și într-o țară cu un nivel de dezvoltare comparabil cu cel al României să reducă povara bolii și să intre într-o zonă mai confortabilă din punct de vedere al solicitării sistemului de sănătate. Noi în continuare avem un sistem de sănătate sub presiune…

Bănuiesc că astfel de suprasolicitări – și ale persoalului medical, sunt oameni care lucrează acolo de mult timp, fără concedii, sub presiune foarte mare – și atunci trebuie să găsim o soluție astfel încât să repartizăm această povară și în alte zone, care sunt mai puțin afectate în acest moment. Asta este opinia mea, bineînțeles”, a mai spus Rafila.

Vezi: ALERTĂ! Dr. Anca Nitulescu: Copiii pot fi VACCINATI OBLIGATORIU anti-covid la școală!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.