“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATISTIRI

Site unguresc: Cei de la SRI nu au înțeles nimic din interceptările telefonice în cazul Beke

beke1-900x444

Site-ul de limbă maghiară Transindex explică că presupusa discuție a liderilor Mișcării de Tineret 64 de Comitate despre amplasarea unei bombe la Târgu Secuiesc se referea la o „bombă” de împrăștiat bile de plastic pe o distanță de 5 metri, pentru terenul destinat jocului airsoft pe care Beke îl avea în județul Covasna, iar dispozitivul de joacă ar fi fost mult mai ieftin dacă se confecționa manual, decât dacă era cumpărat. Airsoft se joacă în câmp deschis și simulează un conflict între două echipe, care folosesc replici ale armelor de război care lansează proiectile sferice din plastic și folosesc echipamente și tactici militare reale, transmite Radio Europa Liberă.

Transindex consideră că e vorba despre o neînțelegere a situației din partea celor care făceau filajul și care ar fi confundat  „jocul” cu un „atentat”.

Soția celui arestat s-a plâns între timp că procurorii nu au găsit arme și nu au ridicat materiale pirotehnice, ci laptopuri, harduri, steaguri maghiare, tricouri ale organizației și dispozitive de vedere pe timp de noapte pentru jocul airsoft. Doamna Beke susține că soțului ei nu i s-a asigurat nicăieri translator, că procesul verbal ar fi fost redactat doar în limba română, iar avocatului nu i s-a permis să-l însoțească.

Materialele ridicate la perchiziții, precizează, în schimb, procurorii „ar fi fost apte să pună în pericol cetățenii romăni și bunurile acestora”. Iar din interceptările făcute de SRI rezultă că Beke ar fi afirmat că de pe telefonul mobil poate accesa camera video amplasată în exteriorul magazinului său din centrul orașului Târgu-Secuiesc și că va putea urmări marșul de Ziua Națională a României și detona trei-patru petarde „chiar dacă va fi plecat din localitate cu familia”

VEZI SI: 1984. Atentatul maghiar de la Sfântu Gheorghe. Un copil ucis. Fotografii în premiera natională

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Cred ca avand un presedinte care promulga legi care favorizeaza maghiarii,vezi ziua limbii maghiare,in defavoarea romanilor,vezi legea 217/2015,in care patriotii anticomunist care au fost inchisi in inchisorile comuniste,sunt din nou pusi la zid,NU NE MAI MIRA de ce ungurii, au acest mare tupeu!!!
    Noi trebuie sa ripostam ferm cerand interzicerea UDMR si a intrunirilor cu caracter antiromanesc ,antinational,sovin!

  2. Cred ca avand un presedinte care promulga legi care favorizeaza maghiarii,vezi ziua limbii maghiare,in defavoarea romanilor,vezi legea 217/2015,in care patriotii anticomunist care au fost inchisi in inchisorile comuniste,sunt din nou pusi la zid,NU NE MAI MIRA de ce ungurii, au acest mare tupeu!!!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.