Siria va EXPLODA din cauza Rusiei! Vor veni si mai multi refugiati!

Rusia a trimis doua nave militare de desnat pentru tancuri, avioane de vanatoare si personal militar limitat in Siria, pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad, afirma oficiali americani.

Potrivit oficialilor care au preferat sa pastreze anonimatul, citati de site-ul agentiei Reuters, Rusia a trimis in ultimele 48 de ore doua nave la bordul carora erau blindate, avioane de vanatoare si un numar limitat de militari.

syria_2707973b-610x300

Militari rusi au inceput sa participe la operatiuni combatante in Siria, alaturi de trupele subordonate regimului Bashar al-Assad, afirma surse libaneze citate de site-ul agentiei Reuters.

Militarii rusi au ocupat pozitii in jurul orasului sirian Latakia, un fief al regimului Bashar al-Assad si au inceput sa participe la confruntarile militare impotriva insurgentilor, conform unor oficiali militari libanezi care au preferat sa pastreze anonimatul.

„Intentiile Rusiei in Siria raman neclare”, a afirmat un oficial american, explicand ca nu este exclusa posibilitatea ca Moscova sa pregateasca terenul pentru lansarea unei ofensive antiinsurgente pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad.

Si alti responsabili americani au sugerat zilele trecute ca Rusia isi sporeste prezenta militara in Siria. Dar guvernul de la Damasc a dezmintit aceste informatii, sustinand, la fel ca si cel de la Moscova, ca Rusia este implicata in Siria numai cu experti militari, unii participand la activitatile de instructie pentru folosirea echipamentelor militare rusesti.

Dar o angajare a Rusiei in operatiuni limitate de lupta in Siria este confirmata si de trei surse libaneze care cunosc foarte bine evolutiile politico-militare siriene si care au cerut de asemenea agentiei Reuters sa nu le divulge identitatea. Potrivit acestor surse, prezenta militara rusa pe teritoriul sirian nu este deocamdata substantiala, dar trupe rusesti desfasoara deja acolo actiuni militare de mica anvergura, astfel ca nu se mai poate vorbi doar despre experti militari.

Comentand pe marginea rapoartelor care sustin ca numeroase trupe rusesti au fost dislocate in Siria, presedintele rus a declarat ca deja tara sa a oferit Siriei sprijin militar si logistic. „Oferim deja Siriei un ajutor destul de serios: echipamente, training pentru soldati”, a afirmat Putin. El spune, in schimb, ca discutia despre o interventie militara directa este „pana in acest moment prematura”, dar nu a exclus faptul ca un astfel de pas sa fie luat in calcul in viitorul apropiat.

Rusia a folosit in repetate randuri dreptul sau de veto in Consiliul de Securitate al ONU pentru a-l sprijini pe presedintele sirian Bashar al-Assad pe perioada razboiului civil care dureaza de patru ani si jumatate si in care se presupune ca au murit peste 250 de mii de oameni. Rusia a fost, de asemenea, un furnizor constant de arme catre guvernul Siriei.

Saptamana trecuta, televiziunea de stat din Siria a publicat imagini care arata un transportor blindat rusesc, BTR-82A, care ia parte la luptele din Siria. De asemenea, pe retelele de socializare circula imagini video in care se aud militari vorbind in limba rusa.

Si tot saptamana trecuta, cotidianul israelian Yedioth Ahronoth scria, citand surse diplomatice occidentale, ca Rusia este pregatita sa trimita mii de trupe in Siria pentru a crea acolo o baza aeriana.

VEZI SI: Viktor Orban îi dă lovitura de grație Angelei Merkel chiar în Germania

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.