Sinucideri si comportament deviant in armata. Raspunsul MApN: Centrul de investigatii socio-comportamentale

militar

De unde în urmă cu câteva luni, la nivelul Ministerului Apărării se declara că în România nu există militari cu probleme psihice, generate de participarea la misiuni în teatrele de operaţiuni, iată că s-a decis şi chiar s-a dispus “înfiinţarea la nivelul ministerului a unui Centru de investigaţii socio-comportamentale”.

Probabil, faptul că în ultimele 3 luni s-au sinucis 2 militari ce fuseseră în misiuni în Afganistan, iar alţi doi militari au  manifestat un comportament social deviant, pedofil, i-a determinat pe cei din minister să ia unele măsuri,iar înfiinţarea acestui Centru este una dintre ele. În fapt, dacă presa nu ar fi mediatizat respectivele cazuri, poate nu se întreprindea nimic concret în acest sens.

Citiți și:  Rău a ajuns Armata Română

“Specialiştii Centrului vor desfăşura activităţi de profilaxie şi combatere a stresului operaţional specific misiunilor militare, prin pregătirea psihologică a personalului şi identificarea din timp a cazurilor sensibile care pot determina tulburări psiho-comportamentale. Psihologii centrului vor derula şi activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Să sperăm că vor fi puţine cazurile celor ce vor avea nevoie de ajutor în acest sens. De pe InfoMondo Militar

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

239 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
unul
unul
6 ani in urma cu

Militari doar cu gura,Dupa ce nu mai pot presta in misiuni[unii chiar o iau razna cu capul] sunt aruncati ca niste gunoaie la mila statului corupt si in loc de pensii militare ca in toate tarile lumii primesc ajutor social ca ultimii oameni .

nicolae calinescu
nicolae calinescu
6 ani in urma cu

Asta este rezultatul aliantei cu NATO si America. Ma mir ca numai 2-3 s-au sinucis. Banuiesc ca sint mai multi dar se tine secret. In USA s-a facut un sondaj si s-a comunicat ca 22 de soldati americani se sinucid s-au comit crime in fiecare zi. Asta este datorita tratamentului medical pe care il primesc cind intra in armata, sa devina `baby killers with no mercy`.

dan
dan
5 ani in urma cu

Acel centru nu are personal de teren, doar niste functii bune, dar fara personal care sa umble, sa caute si sa investigheze. Unul nu a parasit biroul pana acum. Nici nu se cunoaste de existenta lui, decat vag in media – vezi doamne ministrul a luat masuri. Noi stim cum se iau. El doar crede ca stie