Sinucideri si comportament deviant in armata. Raspunsul MApN: Centrul de investigatii socio-comportamentale

militar

De unde în urmă cu câteva luni, la nivelul Ministerului Apărării se declara că în România nu există militari cu probleme psihice, generate de participarea la misiuni în teatrele de operaţiuni, iată că s-a decis şi chiar s-a dispus “înfiinţarea la nivelul ministerului a unui Centru de investigaţii socio-comportamentale”.

Probabil, faptul că în ultimele 3 luni s-au sinucis 2 militari ce fuseseră în misiuni în Afganistan, iar alţi doi militari au  manifestat un comportament social deviant, pedofil, i-a determinat pe cei din minister să ia unele măsuri,iar înfiinţarea acestui Centru este una dintre ele. În fapt, dacă presa nu ar fi mediatizat respectivele cazuri, poate nu se întreprindea nimic concret în acest sens.

Citiți și:  Dictatura sanitară, impusă cu cea militară? Proiect MApN: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile în timpul stării de alertă sau a stării de urgență

“Specialiştii Centrului vor desfăşura activităţi de profilaxie şi combatere a stresului operaţional specific misiunilor militare, prin pregătirea psihologică a personalului şi identificarea din timp a cazurilor sensibile care pot determina tulburări psiho-comportamentale. Psihologii centrului vor derula şi activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Să sperăm că vor fi puţine cazurile celor ce vor avea nevoie de ajutor în acest sens. De pe InfoMondo Militar

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU