Sintem sclavii in sistemul capitalist ? Sa vedem de ce si pentru cit timp este posibil.

Daca intrebi americanii de Ziua Nationala a SUA, daca ei sint oameni liberi, ei raspund afirmativ si imediat. Ei cred in continuare, ca sint liberi si traiesc in cea mai democrata si libera tara a lumii. Dar realitatea arata altfel. Singura schimbare, este modul cum este impusa sclavia, care difera fata de sute de ani in urma.

Actuala sclavie, se manifesta prin politica de debite, iar daca in asa zisul comunism, care nu se poate spune ca a fost in Romania, se discuta de o teroare fizica, in care cei care se abateau de la respectarea regulilor sistemului, erau pedepsiti, ceilalti cetateni ducind o viata normala, pe de alta parte,in capitalism discutam de teroarea economica, impusa de politica de debite si modul cum sint distribuite, care afecteaza in intregime populatia statelor capitaliste.

Americanii sint sclavii sistemului financiar. Sistematic si in fiecare zi se produce sub ochii americanilor, un transfer de bogatie de la ei,cetatenii de rind, catre un numar restrins de bogati, saracii devenind din ce in ce mai saraci.

Daca intrebam americanii, unde sint cei mai multi din banii tarii, ei vor raspunde ca pe Wall Street, in miinile bancherilor, de la care ei imprumuta.

Sa ne gindim simplu pentru a extrapola un calcul simplu in lume finatelor americane si capitaliste in general. Foarte multi americani au un card de credit de 5.000$, dar cei mai multi au acumulat card-uri de credit cu sume mult mai mari.

Dar, hai sa luam un card de 5.000$. In concordanta cu regulile Rezervelor Federale, deci Banca Nationala a Americii, daca cetateanul respectiv cheltuieste banii pentru procurarea unui produs si decide sa faca plata minima fata de banca in fiecare luna la o dobinda de 20% pe an, ii va lua 49 de ani pentru a plati cardul in totalitate si va platii inapoi 26.169$ in total, iar cazurile de insolventa si plata minimala sint majoritare.

Deci, mai putem sa ne punem intrebarea daca populatiile din sistemul capitalist sint sau nu in sclavie?

Oamenilor li se spune ca nu pot ocupa un loc de munca mai bun, fara a avea o diploma de facultate sau colegiu, dar cheltuielile pentru frecventarea acestor forme de invatamint sint colosal de mari pentru americani si ei acumuleaza un debit enorm mergind la scoala.

La  momentul actual, debitul total al celor ce invata in univversitatile si colegiile americane, depaseste 1.000 de miliarde de dolari.

La sfirsitul anului 2011, 53% dintre americanii cu o diploma de invatamint superior sub virsta de 25 de ani, erau fie someri, fie angajati in locuri de munca mult sub calificarea lor, dar datori pentru scolile care le urmasera.

Cind acetsi tineri intra in viata reala, intilnesc acolo mai multe capcane financiare si tentatii, care ii duc la acumulari de debite enorme si imposibil de suprotat, practic ei muncind numai pentru bancheri.

Peste 70 din automobilele care ruleaza  pe soselele canadiene sint din banii imprumutati si datorati la banca.

Peste 46% dintre americani poseda cel putin un card de credit  la care platesc luna de luna minimum de plata, adica aproape numai dobinda. Din 1971 si pina la dfinalul anului 2011, debitul cetatenilor americani a crescut cu 1700%.

In 1983, 95% dintre americani aveau un debit de 62 de centi pentru fiecare dolar cistigat in concordanta cu datele eliberate de FMI. In 2011, americanii s-au apropiat de 1,6 $ debit pentru fiecare dolar cistigat. Este simplu de vazut in ce buzunare intra aceste sume enorme la nivel national.

Deci, putem avea dubii asupra sclaviei si cine joaca rolul de sclav si cine il joaca pe cel de master?

Debitul guvernamental federal si al guvernelor locale din SUA, este de 8 ori mai mare in 2012 decit cu 30 de ani in urma, debit pe care il platim noi toti din buzunarele proprii gaurite de taxe, fara finalitate.

Rezervele Federale sau Banca Nationala a Americii a fost  creata pentru a imprumuta guvernul American cind are nevoie, care la rindul lui plateste dobinda la banii imprumutati, evident din banii poporului, indiferent de destinatia acestor bani care de multe ori ajung in buzunarele acelorasi bancheri prin mecanisme sofisticate, lasind mase largi ale popupatiei in saracie crunta.

Numai in 2011, guvernul american a cheltuit 454 miliarde de dolari pe dobinda la debitul national pe care l-a avut de platit. Aceasta este sclavie nationala, acesta este modul cum capitalistii isi vad proprii concetateni, ca surse de venit si simple numere si asa ii lasa in saracie, spunindu-le ca este criza, o criza care pentru acesti datori nu se mai termina niciodata si in plus li se inoculeaza ideea de libertate.

Cum s-a ajuns ca oamenii sa nu fie constienti de sclavia la care sint supusi si faptul ca multe din relele vietii lor se trag de la acest sistem si subjugarea lor in interesul unui grup ?

Presa a avut un rol major si in general Media, care a indus ideea de rentabilitate si de a avea in timp scurt bani in folosinta, de a fi satsifacut, fara sa spuna vreodata ceva despre consecintele devastatoare pe care le poate genera acest proces.

Mai poate fi refacut acest sistem, mai poate el functiona in vreun compartiment, cum este legat aspectul social de dezastrul economic generat prin politica creditelor?

Intrebari la care trebuie sa raspundem daca nu dorim sa fim sclavi pentru totdeauna si dorim sa oferim copiilor nostrum un statut de om liber si decent.

Asta este sistemul pe care doreste Basescu sa il perfectioneze pe noi si copiii nostri in avantajul gastii lui de parveniti? Asta este sistemul pe care doreste Antonescu si cu Ponta sa il invete si sa le fie predat de ambasadorul SUA la Bucuresti?

Asta este sistemul care ne-ar place? Ma indoiesc profund de acest lucru si cred ca este momentul sa realizam ceea ce ni se pregateste si sa dovedim maturitatea trecerii prin doua sisteme, cei mai multi dintre noi.

Sursa: Adrian Cosereanu – http://www.alternativaromaniei.com/

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *