EDUCATIV - CULTURAGENERAL

Simulare Bacalaureat 2019 | Subiecte

sml2

Simulare Bacaluareat 2019. Modele de subiecte pentru simularea la Bacalaureat publicate pe edu.ro – Română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logica, Psihologie, Sociologie.

În perioada 18-21 martie elevii claselor a XI-a și XII-a vor susține simularea la Bacalaureat 2019. Pentru elevii de clasa a XI-a, simularea va conține 30% subiecte grilă, la proba de matematică.

Materiile simulărilor la probele scrise pentru elevii claselor XI-XII sunt: limba română, limba maternă, matematică și istorie. Proba E) d), cea la alegerea profilului și specializării va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a.

Calendar Simulare Bacalaureat 2019

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului

29 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019

În continuare, vă prezentăm modele de subiecte la simulare, afișate și pe site-ul Ministreului Educației, www.edu.ro.

Simulare BAC XII. Modele de subiecte

Proba E.a) Limba și literatura română

Proba E.b) Limba și literatura maternă 

Proba E.c) Matematică, Istorie 

Proba E.d) Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie 

Simulările la Bacalaureat 2019 ar putea fi valabile pentru toate clasele de liceu

Deși în acest an școlar simularea la Bacalaureat 2019 va fi susținută atât de elevii clasei a XI-a, cât și cei de clasa a XII-a, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat posibilitatea introducerii, în viitor, a simulărilor pentru toți elevii de liceu, respectiv clasele IX- XII, cu scopul de a-i familiariza pe școlari cu examenu maturității.

„Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a si ne-ar mai trebui ceva, ca in liceu, de la clasa a IX-a pana la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare in fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregateasca pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale. Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în asa fel încât să ameliorăm rezultatele”, a fost declarația Ecaterinei Andronescu.

De altfel, în acest an, ca și o noutate, a fost introdusă simularea la Evaluarea Națională și pentru elevii de clasa a VII-a. Subiectele aici: Programa SIMULARE 2019. Matematică și Limba română (EN martie 2019)

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.