Simptomele care indică o infecție cu COVID-19, DUPA VACCINARE

Cercetătorii susţin că există o posibilitate de infectare cu COVID-19 după vaccinare
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că poate dura câteva săptămâni până când organismul dezvoltă protecţie împotriva virusului

Cercetătorii au identificat o serie de simptome la care trebuie să fii atent după ce ai fost vaccinat anti-Covid
Chiar dacă statistic este foarte puţin probabil, cercetătorii susţin că există o posibilitate de infectare cu COVID-19 după vaccinare, iar anumite grupuri de vârstă sunt mai expuse riscului, informează Mirror.

În timp ce administrarea vaccinului este cea mai bună modalitate de a te proteja împotriva virusului, au existat rapoarte despre persoane care s-au infectat după vaccinare.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că poate dura câteva săptămâni până când organismul dezvoltă protecţie împotriva virusului, iar cele mai multe dintre vaccinurile actuale au nevoie de două doze pentru a fi pe deplin eficiente.

Citiți și:  Nu este o boală, este un test de inteligență și cel mai rău urmează să vină

Oamenii de ştiinţă de la King’s College din Londra au cercetat cazurile de Covid după vaccinare, examinând date de la aproximativ 1,1 milioane de persoane, care au fost vaccinate între decembrie anul trecut şi mijlocul lunii mai.

Ei au descoperit că 2.278 de adulţi s-au infectat după vaccinare, ceea ce înseamnă doar 0,2%. Procentul scade şi mai mult pentru cei care aveau ambele doze făcute, 0,03%.

Cercetătorii au identificat o serie de simptome la care trebuie să fii atent după ce ai fost vaccinat anti-Covid.

Strănutatul
Deşi nu este inclus ca unul dintre simptomele principale ale bolii, oamenii de ştiinţă spun că strănutatul trebuie să fie monitorizat.

Probleme de respiraţie
Deşi problemele de respiraţie pot fi declanşate din mai multe motive, Covid este unul dintre ele. Este recomandată efectuarea unui test Covid în cazul persoanelor care au dificultăţi în a respira.

Citiți și:  Australia. Un exemplu tipic de „țară ca afară”. Vă place? Marș acolo!

Durerea de ureche
Durerea de ureche este un alt potenţial simptom. Pacienţii de Covid, care nu s-au vaccinat, s-au plâns de tinitus, o afecţiune care poate provoca un sunet persistent în urechi şi poate duce la probleme de auz.

Inflamaţia ganglionilor
Un efect secundar mai puţin frecvent după vaccinare este inflamaţia ganglionilor la nivelul axilei sau gâtului. Deşi, de obicei, dispar în câteva zile, ar putea fi, de asemenea, un semn al infectării cu SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, oricine a făcut vaccinul trebuie să fie conştient că una din patru persoane are efecte secundare, inclusiv transpiraţie, frisoare, oboseala şi dureri.

De obicei, apogeul efectelor secundare este în primele 24 de ore de la vaccinare şi durează una sau două zile.

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!