Simptomele care contrazic tot ce știm despre COVID-19! Ce a descoperit un medic pneumolog român la doi pacienți

Medicul Elena Vlad, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susține că a descoperit noi simptome la pacienții infectați cu COVID-10, descoperire care contrazice tot ce știm despre noul coronavirus.

Aceasta a observat că doi pacienți au manifestat o accentuare a simţurilor. Asta deși, toate studiile anterioare ne spun că o pierdere a simțului mirosului și a gustului sunt simptomele specifice SARS-COV-2.

„Manifestările pe care le-am întâlnit la cei doi pacienţi ar trebui pezentate în lumea medicală. La cei doi pacienţi era prezentă accentuarea simţurilor. Simţeau mirosul din încăperea alăturată. Dacă puneai o lămâie în camera de alături, pacienţii simţeau mirosul. La primul pacient am crezut că este o întâmplare, încă am mai avut un pacient cu aceleaşi manifestări şi mi-am dat seama că face parte din simptomatologia bolii“, a declarat medicul Elena Vlad, pentru Adevărul.

Ce arată în schimb studiile

Încă din luna martie, pofesorul Nirmal Kumar, președintele ORL din Marea Britanie, a declarat că pacienții cu COVID-19 se prezintă cu aceste simptome, chiar și atunci când nu au celelalte simptome mai frecvente, febră și tuse, transmite telegraph.co

Ce știm despre noul coronavirus

COVID-19 este boală respiratorie sau/și vasculară provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, care poate afecta atât sistemul respirator (nas, gât, sinusuri, plămâni), cât și pe cel circulator. Potrivit CDC, noul tip de coronavirus are implicații puternice și asupra vaselor de sânge, mulți pacienți dezvoltând complicații cardiovasculare.

Noul coronavirus se transmite prin contact direct cu picăturile respiratorii infectate, la fel ca gripa, dar rata de mortalitate este mult mai crescută decât în cazul gripei.

Rata de transmitere a noului coronavirus este relativ crescută, o persoană infectată putând îmbolnăvi 4-7 persoane. Spre comparație, o persoană infectată cu virusul gripal poate îmbolnăvi 1-2 persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *