SIMPTOM BIZAR. Un nou simptom de coronavirus, descoperit recent


Încă din primele zile ale pandemiei, medicii au căutat o modalitate de a diferenția cazurile de COVID-19 de alte boli respiratorii similare. Pacienții cu coronavirus tușesc, au febră și prezintă oboseală, dar același lucru este valabil și pentru cei cu gripă sezonieră, răceală obișnuită și chiar alergii severe.

Găsirea simptomelor unice s-a dovedit dificilă. Recent, medicii din Spania au descoperit mici leziuni pe picioarele pacienților cu coronavirus, indicând un posibil nou simptom. S-a constatat că leziunile pot fi prezente și la pacienții cu coronavirus care nu au alte simptome.

Leziunile se vindecă singure, iar cauza lor nu este cunoscută, însă această descoperire ar putea ajuta medicii să detecteze noi cazuri de COVID-19. În mod evident, testarea este cea mai bună modalitate de a determina cine are sau nu o infecție cu coronavirus, însă experții în sănătate din Spania consideră că ar fi întâlnit cu un alt semn de avertizare timpurie că au de-a face cu această boală și este un simptom care nu este tipic pentru afecțiunile respiratorii.

Consiliul General Spaniol al Colegiilor Oficiale ale Podologilor a emis o declarație în care explică cum se prezintă simptomul ciudat.

„Sunt leziuni violacee (foarte asemănătoare cu varicela, rujeola sau degerăturile) care apar de obicei pe degetele de la picioare și se vindecă fără a lăsa o amprentă”, se arată în declarația medicilor spanioli.

Sursa: gandul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU