Sibiul se pregateste de tsunami cu ocazia pelerinajului la palatul regelui Cioaba

Deşi autorităţile române nu au dat publicităţii nici un comunicat oficial, la Sibiu este aşteptată o creştere spectaculoasă a criminalităţii în perioada priveghiului de la palatul lui Florin Cioabă, dar mai ales pe timpul funeraliilor regale. În momentul de faţă, Poliţia Română nu a făcut încă o estimare a numărului de participanţi la evenimente, aşa că încă nu se ştie, cel puţin declarativ, numărul forţelor de ordine care vor fi dislocate în Hermanstadt.

cioaba

Lucrurile par cu atât mai complicate cu cât Sibiu este în acest moment în plin sezon turistic, vizitatorii străini atingând în august numărul maxim, iar pe de altă parte poliţia a dislocat deja forţe importante pe Litoral pentru întregul sezon, iar în weekend deplasează regulat echipaje rutiere dar şi jandarmi pe A1 şi A2. Căpeteniile romilor anunţă un număr impresionant de „pelerini”, din „toată lumea”, cele mai ameninţătoare cifre urcând spre suta de mii, ceea ce poate trasforma minunata cetate într-o destinaţie comparabilă cu Rio pe timpul carnavalului.

La rândul său, din sursele Puterea, SRI s-a mobilizat la rândul său, mulţi dintre cei care sunt aşteptaţi aducă un ultim omagiu defunctului rege fiind monitorizaţi pentru „activităţi tradiţionale”, cum ar fi crima organizată la nivel european, dacă nu transatlatic.

Ocupat 100%

Pentru această săptămână proprietarii de hoteluri şi pensiuni din Sibiu se declată ocupaţi 100%. Pe de o parte datorită vârfului de sezon, pe de alta de frica valului de „turişti” atraşi de marele eveniment care va fi înmormântarea regelui Cioabă. Mulţi dintre români renunţă la rezervări, sau cel puţin sunt reticenţi în privinţa concediului deja programat, iar străinii sunt în egală măsură atraşi şi „goniţi” de grandiosul eveniment anunţat şi de presa străină. Un proprietar de motel din Sibiu ne-a declarat prieteneşte: „Eu spun că n-am camere, chiar dacă am. Nu şti cu cine vorbeşti la telefon, mă fac ăştia rasist, sau mai rău. În acest weekend îmi vin nişte clienţi mai vechi, olandezi. Îi ştiu de mult. Au citit de înmormântare. Ar veni, şi n-ar mai veni. Nici eu nu ştiu ce să le spun, că nici eu nu ştiu ce-o să fie. Ar vrea să vadă ce n-au mai văzut, romi din toată lumea, căldărari, zlătari, penari etc., dar le este şi frică. Nici deştepţii ăştia de la Primărie nu spun nimic, nu fac nimic. Poate ar trebui închise nişte străzi, măcar din Centrul Vechi. Ţiganii nu vin ei să se cazeze la hotel, dar or să bântuie pe străzi, or să doarmă pe unde-i prinde, autogări, trotuare, bănci, parcuri”.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Hotelierii au dreptate. Nu căpeteniile, fie ele şi interlope, reprezintă marea temere, ci valul de romi de rând, cei fără salbe şi mercedesuri, atraşi de zvonurile că „o să ploauă cu euroi” de la baştani; dar nici portofelele nemţilor nu-s de lepădat. O altă sursă din Saschiz-Mureş ne-a mărturisit că importantele comunităţi de romi pripăşite în satele abandonate de saşi – în cazul acesta Viscri, Archita sau Biertan – au fost cuprinse de febra evenimentului, fiind aşteptat un exod masiv către Sibiu. Aceeaşi situaţie o regăsim şi în sud, romii din Buzeşti-Teleorman fiind îndemnaţi chiar de pe patul de moarte de către bulibaşa Marin Grânea să meargă la înmormântarea regelui. Conform aceleiaşi surse, se aşteaptă o adevărată bătălie pentru rezervarea maidanelor de la limita Sibiului.

Aşa cum am mai amintit, SRI este cu ochii pe vămi, mai ales pe cele vestice, pe unde este de aşteptat să sosească vizitatori importanţi, implicaţi în traficul de droguri, gropi de gunoi sau prostituţie, unii dintre ei aflaţi sub supraveghere sau având mandate de arestare europene.

Un weekend de foc

La închiderea ediţiei, Florin Cioabă era încă „sechestrat”de autorităţile turce, negocierile privind cheltuielile de spitalizare, cazare şi tratament la spitalul Akdeniz Üniversitesi nefiind încă încheiete. Conform lui Dorin Cioabă, nota de plată finală era de 42 de mii de dolari americani, dar viitorul rege se declară revoltat şi de această sumă de zece ori mai mică decât cea iniţial estimată: „Pentru ce să le dau banii ăştia, că tata e mort?”.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

De altfel, Dorin s-a răsucit şi în privinţa ajutorului cerut de la autorităţile române, ieri declarând că a cerut sprijin doar pentru verificarea facturii de spitalizare în Antalya şi a asigurării medicale, nu pentru plata tratamentului şi operaţiei, precizând că aşteaptă să fie finalizate formalităţile pentru a aduce în ţară trupul neînsufleţit. Marea problemă a familiei regale a fost faptul că nimeni, nici măcar prinţesa poetesă Luminiţa nu ştiu engleză, darămite turcă, aşa că negocierile nu s-au putut desfăşura în condiţii optime.

Zălog la poarta Akdeniz Üniversitesi

După ce vor fi finalizate actele, familia ar vrea ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă să fie repatriat cu un avion, în cel mai scurt timp posibil. Familia lui Cioabă ar vrea ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie adus mai întâi în Bucureşti, iar de aici să fie preluat de o firmă specializată, care să „monteze aer condiţionat la sicriu” şi să îl transporte la Sibiu, cu o altă aeronavă sau cu o maşină funerară. O altă problemă a casei regale a fost sicriul, pentru că musulmanii nu folosesc aşa ceva la funeralii, în consecinţă regele va fi transportat într-un recipient de tablă ordinară.

Conform împăratului internaţional Iulian, Dorin Cioabă va fi 100% noul rege al romilor, facţiunea penticostală, pentru că „Aşa este şi în Biblie, dacă o citiţi, fiul cel mare moşteneşte tronul”, staborul de coroană fiind, conform majestăţii sale, doar o formalitate.

Trupul lui Cioabă va fi expus timp de trei zile de la data aducerii în ţară în sala tronului climatizată din palatul regal din Sibiu. Pelerinajul va fi liber. De Rene Pârşan – Puterea

12 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU