Si tiganii sunt „oameni”

tabara-tigani

TIGANII din România şi-a făcut tabără în plin centrul Madridului

Un grup de tigani proveniţi din România şi-au montat săptămâna trecută tabăra în plin centrul Madridului, în cartierul Moncloa şi la numai câteva sute de metri de clădirea guvernului spaniol, informează duminică un comunicat al FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

Autorităţile de la Madrid declară că nu pot face nimic pentru a-i evacua pentru că tabăra este montată pe un teren privat, iar proprietarul terenului, Universitatea Complutense de Madrid, intenţionează să îi acţioneze în instanţă săptămâna viitoare.

De curând, guvernul spaniol a dat o lege pentru protejarea persoanelor care ocupă proprietăţi private, astfel încât un proces de acest tip ar dura cel puţin 6 luni, timp în care tiganii ar putea rămâne acolo, nestingheriţi, se explică în comunicat.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

O echipa FADERE s-a deplasat în această dimineaţă la faţa locului încercând să stea de vorbă cu tiganii. ‘Ne-au spus că nu au nevoie de nimic decât de bani. Au recunoscut faptul că majoritatea dintre ei cerşesc şi că s-ar întoarce mâine acasă dacă guvernul spaniol le-ar da bani. Am încheiat un acord cu o companie de autocare pentru a-i transporta gratis, însă eu mă tem că în final nu vor dori să plece’, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alin
Alin
6 ani in urma cu

Doamne ce ratate sunt autoritatile Europene cu Sarkozy in frunte. Presedintele care a creat un precedent in Europa, acum tiganii (urmati si de unii romani din ce am vazut la tv) se duc pur si simplu ocupa o tara stiind ca sederea lor acolo nu este agreeata iar apoi cer bani ca sa plece. Cat de simplu poate sa fie ! Mare blestem sa traiesti pe lumea asta de prosti- unii zic ca-i o minune – si e o minune sa vezi atata prostie-, nu ca eu as fi destept, as vrea sa fiu destept, dar nu am de unde sa invat. Si cel mai rau ma doare atunci cand vad ca persoanele din conducere, care ar trebui sa dea un exemplu de intelect superior, au intelect mai inferior decat mediocru.