SERVICIILE SECRETE RUSE dezvaluie planurile ISIS: Va lua cu ASALT noi state

The-Caliphate-On-The-March-ISIS-Media-Hub-610x300

Ofiterii serviciilor secrete din Rusia sustin ca au facut o descoperire uriasa: organizatia Stat Islamic se pregateste ia cu asalt Asia Centrala. Un numar mare de luptatori islamisti ar fi fost comasat la granita de nord a Afganistanului, gata sa intre in statele vecine.

Alexander Bortnikov, seful Serviciului Federal rus de Securitate, avertizeaza asupra faptului ca luptatori talibani, supusi ISIS, au fost inarmati si sunt pregatiti sa treaca frontiera. Potrivit acestuia, „comunitatea internationala trebuie sa faca fata unei noi provocari geopolitice, o grupare criminala internationala constituita in numele ISIS”.

„Acest proiect, care isi are originea in Primavara araba, a luat amploare ca urmare a politicii dublei masuri a unor puteri mondiale si regionale, care au urmarit astfel sa-si rezolve obiectivele strategice in Asia si Africa. Potrivit estimarilor noastre, cetateni din peste 100 de tari lupta in randurile structurii teroriste”, a afirmat Alexander Bortnikov.

„Escaladarea tensiunilor din Afganistan a adus consecinte extrem de grave. Chiar acum, numeroase grupari criminale sunt incluse in miscarea talibana constituita la granitele de nord ale acestei tari. Unii dintre ei au inceput, de asemenea, sa opereze sub pavilion ISIS, fapt care a dus la o crestere brusca a amenintarii cu privire la invadarea Asiei Centrale de catre teroristi”, a mai declarat seful seful Serviciului Federal rus de Securitate.

Gruparea ar putea incerca sa deschida un nou front de lupta la nordul teritoriilor sale, dupa ce Rusia le-a distrus obiective strategice in Siria. Invazia ar fi si o lovitura la adresa lui Vladimir Putin, intrucat sunt vizate fostele state sovietice Turkmenistan, Uzbekistan si Tadjikistan, care sunt inca in sfera de influenta a Moscovei. De asemenea, teroristii vor sa obtina controlul rutelor profitabile de trafic de droguri, astfel incat sa aduca heroina din Afganistan in Rusia si in Europa.

ISIS doreste sa isi intensifice prezenta in Asia, dupa ce si-a stabilit celule active in India, Pakistan si in Malaezia.

La inceputul acestei luni, Putin a catalogat situatia din Afganistan drept „aproape critica”, si le-a cerut statelor ex-sovietice sa faca front comun pentru a putea respinge un posibil atac al ISIS.

Extremistii islamisti au fost puternic afectati de loviturile aeriene lansate in ultimele saptamani de avioane rusesti si occidentale, expertii sustinand chiar ca structura lor de comanda se afla in colaps.

VEZI SI: SERVICIILE SECRETE RUSE dezvaluie planurile ISIS: Va lua cu ASALT noi state

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *