Serviciile intră în DIICOT! OTRĂVIRI CU MERCUR în Ministere!

”Performanță” uluitoare a procurorilor ”anti – mafia”, după ce structura centrală a DIICOT a finalizat un dosar deschis în ianuarie 2018! Astfel că, înainte să atingă ”pragul istoric” de 5 ani, procurorii DIICOT au stabilit că fostul ministru Doina Pană nu a fost otrăvită cu mercur de către ”mafia pădurilor”.

DIICOT a descoperit făptașii: mesele cu pește, fripturi și lapte cu cereale!

După 5 ani… Însă numele celei care a depus plângerea penală nici nu are așa mare importanță. Mai ales că Doina Pană s-a făcut remarcată în fruntea Ministerului pentru Ape, Păduri și Piscicultură mai mult prin plimbarea cu barca trasă de pompierii lui Arafat, alături de Liviu Dragnea și Victor Ponta. Atunci când șefii săi de partid i s-au adresat cu respectuosul ”Fă, Doino”… În schimb, ceea ce uimește este ”concluzia argumentată ștințific” a procurorilor de la DIICOT.

Cei care au decis că orice român se poate otrăvi singur cu mercurul consumat în mesele conținând pește, fructe de mare, carne sau lapte și cereale!

”Cazuri izolate”…?
Însă dincolo de dosarul pe persoană fizică al Doinei Pană, ceea ce a făcut DIICOT prin această clasare este practic ”să pună cruce” altor zeci de sesizări ale unor mai mult sau mai puțin înalți funcționari publici din diverse ministere. Cei care au sesizat la rândul lor, independent unul de altul, că ar fi fost depistați, de-a lungul ultimilor ani, de către medicii consultați, cu ”intoxicații grave” cu mercur. Însă nicio minte luminată din organele de anchetă, fie ele structuri de Poliție, Parchet sau mai ales DIICOT nu a reușit să facă legătura între aceste zeci de ”cazuri izolate”…

Și să decreteze astfel barem că ”otrăvirea cu mercur” este o ”boală profesională” tot mai des răspândită în rândurile funcționarilor din ministere. De parcă doar aceștia, dintre toți românii, ar mânca pește, fructe de mare, fripturi sau lapte cu cereale… Numai că o parte din plângeri, mai ales că erau făcute de ”suspecți de otrăvire” cu actuale funcții vitale în structuri ale statului român cu atribuții inclusiv pe domeniul colaborării externe au fost în cele din urmă puse cap la cap… Astfel că, dacă DIICOT doar s-a ”câcâit” 5 ani ca să identifice principalii suspecți în mesele vegane, iată că acum se intenționează ”strângerea” plângerilor de la diverse structuri și ”conexarea” lor într-un singur mare dosar. Unul care însă să nu mai fie instrumentat tot de către ”doctorii” de la DIICOT…

A fost sau nu a fost Pană la SCUB…?
Ca să își asigure spatele ieșirii din acest dosar cu puternice implicații nu doar politice, procurorii de la DIICOT au apelat la ”scurgerea controlată” a dispoziției de clasare către chiar agenția de presă oficială a statului român! Având însă grijă să inducă de la bun început ”pista” falsificării certificatului medical depus de Doina Pană la plângerea penală și eliberat după examenul din data de 15.01.2018 – cu antet, parafă și semnătură – de către laboratorul medical al Spitalului Clinic de Urgență București. Documentul medical indicând o valoare de 19 l’g/l în urină, față de valoarea normală de sub 10… Mai mult, medicii de la SCUB rețineau diagnosticul de ”intoxicație cu mercur” și recomandau ”tratamentul cu chelatori de mercur, începând cu data de 17.01.2018”.

În decembrie 2017, analizele au ieșit ”beton”. După două săptămâni, ”catastrofale”…
În schimb, după ce au audiat-o de nu mai puțin de nouă ori pe fosta ministră, procurorii DIICOT susțin acum că ”Doina Pană nu figurează în baza de date a Spitalului Clinic de Urgență București – Secția ATI Toxicologie – (cea care a eliberat certificatul medical) – ca prezentată sau internată în perioada ianuarie 2018 – iunie 2018, în această unitate sanitară”!

Adică DIICOT susține că rezultatul laboratorului medical al SCUB ar fi fals! Dar nu se întoarce împotriva petentului sau unității emitente, ceea ce ar fi avut obligația legală, dacă descopereau depunerea la dosar de documente false! Oare de ce…?

”Alimentația modernă” face ”minuni”!
De asemenea, DIICOT reține și ”expertiza” conform căreia vinovată de ”intoxicarea cu mercur” a Doinei Pană ar fi ”alimentația modernă”! Una constând în ”pește, fructe de mare, carne, lapte și cereale”!

Numai că, o altă expertiză de la același dosar reține că ”ultimele examene de laborator (noiembrie – decembrie) au arătat valori în limite normale ale hemoleucogramei, ale analizelor privind funcția renală și hepatică, precum și a analizei urinei”.

Numai că, ghinion, dacă în decembrie 2017, analizele indicau că Doina Pană era sănătoasă tun, pe 15 ianuarie 2018 indicau ”intoxicarea gravă cu mercur” a acesteia… Ceea ce procurorilor DIICOT nu li s-a părut însă relevant. Și, fără ca aceștia să își pună barem întrebarea cât lapte cu cereale putea mânca victima în două săptămâni, ca să se ”îmbibe” cu mercur, au clasat dosarul!

Catalin Tache

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *