Serviciile de spionaj dau alerta generala! A DEMISIONAT Kim Jon-un?!

Este alertă generală în tot Orientul după ce serviciile de spionaj sud-coreene au anunțat că la Phenian este un nou șef. Din câte se pare, liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii mai mici, Yo-jong!

SRI-ul de la Seul (NIS), a transmis deja o informare Camerei Deputaţilor, prin care arată că, „în prezent, Kim Yo-jong conduce afacerile generale ale statului, pe bază de delegare. Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, deci Kim nu şi-a ales încă un succesor”.

Potrivit NIS, Kim Yo-jong şi-a asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea. Pak Pong-ju, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri de stat, şi noul prim-ministru, Kim Tok-hun, au preluat controlul asupra sectorului economic, informează BBC News.

Sora liderului nord-coreean este responsabilă cu politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de SUA, precum şi cu alte probleme generale. În ce priveşte armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al partidului, şi Ri Pyong-chol, vicepreşedinte al Comisiei militare centrale, şi-au asumat autoritatea parţială, mai afirmă NIS.

Sursa: gandul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *